Burse SUA Marea BritanieProgramul de burse în SUA şi Marea Britanie

A fost anunţat programul de burse de studii pentru anul academic 2012-2013 în SUA şi Marea Britanie. Programul dat oferă posibilitatea de a obţine burse de studiu în şcoli private din SUA şi Marea Britanie.

Pentru SUA sunt 2 programe de studii: ASSIST şi DAVIS. Programul ASSIST oferă posibilitatea de a face studii în şcoli private în SUA în decurs de un an. Bursa include plata pentru studii, cazare şi alimentare, bilet avion tur-retur. Elevii selectati vor achita o taxa de 1250 Dolari SUA plus costul vizei şi taxa SEVIS.
Programul DAVIS ofera posibilitatea de a face studii în decurs a 2 sau 3 ani în una din cele 5 şcoli pilot cu obţinerea diplomei, şi care ulterior permite continuarea studiilor universitare cu o bursă parţială în una din 86 universitaţi participante la program. Elevii selectaţi vor suporta cheltuielile de transport, viza, asigurare medicala, carti, etc.
pentru Marea Britanie bursa include plata pentru studii, cazare şi alimentare. Elevii selectaţi vor achita o taxă de 1250 lire sterline, plus cheltuielile de transport (3 zboruri tur-retur) şi viza.

Criterii de eligibilitate:
Elev al clasei a X-a
Cunoaştera bună a limbii engleze
Media generală a clasei a IX-a peste 8,5
Elevul nu trebuie sa fi beneficiat de o şedere mai lunga de 2 luni peste hotare

Pentru obţinerea formularelor de participare şi pentru informaţii suplimentare va puteţi adresa la sediul LNDP sau download-uiţi formularul de participare şi informaţii suplimentare în format .pdf

 

sau puteţi aplica online apăsând butonul de mai jos:

APLICA ONLINE

Termenul limită de depundere a dosarelor: 11 noiembrie 2011, orele 17:00

Director de Program: Iulia Moldovan
Coordonator de Program: Adrian Catan