Din această săptămână elevii şi opt viitori şcolari din satul Vulcăneşti, raionul Nisporeni, au parte de o altfel de vacanţă în care îmbină studiile şi activităţile distractive. 54 de copii împărţiţi în trei grupe sunt implicaţi în activităţile şcolii de vară “Educaţia centrată pe copil”, unde au parte de lecţii interactive şi jocuri. 

Lecţiile sunt predate de profesoarele de la gimnaziul din localitate, la fel ca şi anul trecut când a avut loc prima ediţie a şcolii de vară. Scopul instruirii este de abilitare a copiilor de etnie romă din satul Vulcănești cu competențele și deprinderile necesare la integrarea mai reușită în procesul educațional.

Activitatea face parte din cadrul Proiectului ”Promovarea sporită a participării copiilor romi în educație”, care este implementat de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în parteneriat și cu suportul Reprezentanței UNICEF din Moldova, care are ca scop incluziunea copiilor romi din municipiul Soroca și satul Vulcănești în educație de calitate.