Concursul locurilor cu finanțare bugetară se va desfășura începând din 2014, în baza unui regulament special, elaborat de Ministerul Educației. Locurile cu finanțare bugetară vor fi scoase la concurs în fiecare an, după sesiunea de vară.

Potrivit vice-ministrei Educației, Loretta Handrabura, regulamentul reglementează modul şi condiţiile de organizare a concursului în universitățile de stat, cu excepția unei instituţii de învățământ superior care se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

La data de 30 septembrie, în cadrul Proiectului ”Prevenirea violenței și abuzului domestic prin eforturi comunitare noi (ADVANCE)”, echipa mobilă a Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, formată din psiholog, jurist și formator au mers în satul Holoșnița, raionul Soroca cu scopul de a informa și sensibiliza liderii locali cu privire la problema violenței în familie.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Vizita de studiu EstoniaRecent, în perioada 23-27 septembrie, o delegație din Republica Moldova, în frunte cu Sergiu Stanciu Viceministrul Tineretului și Sportului, a participat în cadrul unei vizite de studiu și schimb de experiență în Estonia, unde principalele subiecte de interes au fost, elaborarea strategiilor de tineret și activitatea centrelor de tineret. Din cadrul delegației Republicii Moldova, au fost și reprezentanți ai societății civile, active în domeniul de tineret, în special Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și Centrul ”Pro-Comunitate”.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Fondul pentru Tineri Soroca_Centrul de Resurse pentru Tineret DACIAInițiative de colectare de resurse pentru Fondul pentru Tineri

O inițiativă neobișnuită de colectare de resurse financiare, a fost realizată pe 28 septembrie recent, de voluntarii din cadrul Proiectului ”Fondul pentru Tineri Soroca”.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din Republica Moldova (AJMTEM) organizează un training pentru reprezentanţii din mass-media naţională şi locală, axat pe jurnalismul de mediu: problematica protecţiei mediului şi dezvoltării durabile, a schimbărilor climatice şi a eficienţei energetice.

Training-ul va avea loc în perioada 16 – 17 octombrie 2013. Timp de două zile, participanţii, asistaţi de experţi naţionali şi din România, vor afla despre jurnalismul de mediu, vor însuşi modalităţi de abordare a subiectelor ecologice, pentru a putea reflecta profesionist acest domeniu în publicaţiile/instituţiile unde activează.
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

Keystone Moldova lansează concursul „Avem aceleași drepturi. Vrem șanse egale!”, destinat jurnaliștilor interesați de problematica protejării drepturilor omului în Republica Moldova.

Scopul concursului este de a încuraja jurnaliştii să documenteze, să elaboreze şi să publice / difuzeze materiale de impact despre situația persoanelor cu dezabilități din Republica Moldova și, astfel, să aducă în atenția publicului poveștile lor.

La concurs sunt invitați să participe jurnaliștii din Republica Moldova, care lucrează în toate tipurile de mass-media: presa scrisă și on-line, Radio sau TV.
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

Forumul Voluntarilor_ADVANCE_Centrul de Resurse pentru Tineret DACIAFORUMUL VOLUNTARILOR

Recent, pe data de 21 septembrie, de Ziua Internaţională a Păcii, Winrock Moldova a organizat Forumul Voluntarilor, cu  scopul promovării şi susţinerii activităţilor de voluntariat în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie. Evenimentul a avut loc în municipiul Chişinău la Centrul „Summit Events”, la care au participat voluntari şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale active în domeniul prevenirii violenţei în familiei şi acordarea suportului necesar victimelor şi femeilor în situaţii de risc.
Citeste mai departe

Categoria: Știri


<< 1 ... 332 333 334 ... 389 >>