Recensământul școlar: profesorii cu grad didactic superior pot fi numărați pe degete. Aproape 90% dintre pedagogii din Republica Moldova nu au grad didactic sau dețin gradul didactic doi, calificative obținute în mare parte mecanic și care nu indică un nivel sporit de performanță. Totodată, profesorii tineri, cu vârsta de până la 25 de ani, rămân în minoritate. Concluziile sunt parte a recensământului școlar, desfășurat pe parcursul anului de învățământ 2011-2012, în școlile din întreaga țară, transmite UNIMEDIA. Potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației, procentul profesorilor care dețin grad superior este de aproximativ 8 la sută pe țară.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

ONU lansează o campanie de promovare a rolului femeilor în politică și economie și cheamă la stoparea violenței împotriva femeilor și fetelor În ajunul Zilei Internaționale a Femeilor, Organizația Națiunilor Unite a lansat astăzi o campanie de promovare a egalității genurilor și împuternicire a femeilor și fetelor în Moldova. Campania se desfășoară în perioada 4-10 martie și se axează pe participarea politică și abilitarea economică a femeilor, precum și pe violența împotriva femeilor și fetelor. Campania națională vine să sprijine inițiativa globală a Secretarului General ONU “ÎMPREUNĂ pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor”, care cheamă guvernele, societatea civilă, organizațiile de femei, bărbații, tinerii, sectorul privat și media să întreprindă acțiuni concrete de sporire a gradului de conștientizare, voinței politice și a resurselor pentru a preveni și acționa împotriva violenței față de femei și fete.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

La data de 28 februarie 2013 în incinta Consiliului Raional Glodeni, 30 de antreprenori au primit certificate de absolvire din cadrul programului de instruire a proiectului ”Educație și Instruire în domeniul Activității antreprenoriale și Angajării în câmpul muncii -II”, susținut financiar de Liechtenstein Development Service (LED). Programul de instruire a inclus 10  sesiuni la temele: componente business plan, planificarea afacerii, elaborarea planului marketing, etc.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

La data de 28 februarie 2013 în cadrul Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, a fost organizat un trening cu tema: ” Creșterea gradului de conștientizare și liderism în abordarea violenței în familie”. Pentru prima dată în orașul Soroca a fost organizată o sesiune pentru persoanele din comunitatea romă unde au participat 12 participanți. În cadrul trainingului au fost abordate așa teme ca: Ce este violența? Cauzele și tipurile, instituții care oferă asistență victimelor, măsuri de protecție, portretul victimei, copilului afectat de violență și portretul agresorului, modalități de cultivarea a stimei de sine, precum și despre calitățile unui lider. La începutul activității au apărut un șir de neclarități în ceea ce privește noțiunea de violență, fiind percepută ca „viol”.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

În perioada 1-31 martie curent, Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate (Centrul PAS) în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Primăria Municipiului Chişinău şi IPNA Teleradio-Moldova organizează un concurs pentru copii, adolescenţi şi tineri cu tematica “Spaţii publice şi locuri de joacă, odihnă, educaţie şi de muncă libere de tutun!”. Scopul concursului este creșterea gradului de sensibilizare privind riscurile fumatului şi expunerea la fumul de tutun pentru formarea în societate a înţelegerii că tutunul distruge sub orice formă şi sub orice mască. La concurs sunt invitaţi să participe elevii din învăţământul preuniversitar, secundar profesional, mediu de specialitate şi superior.
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

Ministerul Educației demarează, pe 1 martie, ediția 2013 a Olimpiadei Naționale, la care vor participa în jur de trei mii de elevi din învățământul preuniversitar. Concursul va fi organizat la Chișinău și Comrat, la 17 discipline de studii, în perioada martie-aprilie. Câștigătorii locurilor I vor fi premiați în cadrul unui eveniment festiv, organizat la sfârșitul lunii aprilie, cu participarea conducerii Ministerului Educației. Elevii care vor ocupa locurile II, III și cei care vor obține mențiuni, vor fi premiați la sfârșitul fiecărui concurs în parte.
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

În data de 26 februarie, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA a avut loc atelierul de lucru pentru părţile cointeresate la nivel locat în domeniul prevenirii violenţei şi abuzului domestic. Au fost revizuite rezultatele obţinute în cadrul proiectului “Prevenirea violenţei şi abuzului domestic prin eforturi comunitare noi” (Advance). Atelierul s-a organizat cu scopul de a face un schimb de informaţie între toate structurile implicate la nivel de raionul Soroca în prevenirea violenţei domestice, asistenţei victimelor şi lucrul cu agresorii, inclusiv stabilirea mecanismelor de cooperare în formatul proiectului şi asistenţei propuse de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.
Citeste mai departe

Categoria: Știri


<< 1 ... 332 333 334 ... 363 >>