Scopul acestui concurs este de a spori potenţialul antreprenorial în rândul tinerilor, prin dezvoltarea culturii antreprenoriale, îmbunătăţirea competitivităţii şi facilitarea accesului la resursele financiare necesare iniţierii/dezvoltării propriilor afaceri.

La Concurs pot participa tineri cu vârsta de 18-35 ani din raioanele din nordul Moldovei, care lansează sau extind afacerea proprie şi sunt gata să prezente un plan de afaceri bine argumentat.
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

Forum comunitar pentru prevenirea şi reducerea violenţei şi abuzului domestic

La data de 29 mai 2013, în cadrul Proiectului „Prevenirea violenţei şi abuzului domestic prin eforturi comunitare noi (ADVANCE)”, implementat la nivel naţional de către Winrock Moldova şi la nivel local de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, cu finanţare din partea Fundației OAK, a avut loc un forum în domeniul prevenirii violenţei şi abuzului domestic.


Citeste mai departe

Categoria: Știri

La data de 27 mai în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA au avut loc alegerea Președintelui Consiliului Local al Tinerilor. La funcția de Președinte a Consiliului Local al Tinerilor s-au înregistrat candidatura 3 consilieri: Gasan Iulian, Liceul Teoretic “Ion Creangă”, Pătrașco Cristi, Liceul Teoretic “Petru Rareș” și Staviță Ionela, Colegiul Pedagogic “Mihai Eminescu”. La  secția de votare s-au prezentat 17 tineri care și-au votat  favoritul. 


Citeste mai departe

Categoria: Știri

„Competiţia naţională a campionilor „Acţionează asupra CO2”

Oficiul „Schimbarea Climei” al Ministerului Mediului al Republicii Moldova organizează în perioada 20 mai – 1 iulie 2013 concursul național Competiţia campionilor „Acţionează asupra CO2”.
Citeste mai departe

Categoria: Granturi

Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA a organizat la data de 16 mai 2013 alegeri în Consiliul Local al Tinerilor din orașul Soroca. Liceenii cu spirit de inițiativă, care vor să apere interesele colegilor la nivel orășenesc și-au depus candidatura. Membrii CLT au fost aleși prin vot universal, direct, secret și liber exprimat în 3 circumscripții electorale, pe baza scrutinului uninominal. Reprezentanții Consiliilor Școlare ale Elevilor au fost votați pentru  candidatura în funcția de consilier în cadrul Consiliului Local  al Tinerilor.

În cursa electorală s-au înscris  53 de tineri din toate instituțiile de învățământ din oraș, dintre care 22 de candidați independenți și 31 de candidați delegați.


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Ţările din întreaga lume sărbătoresc miercuri, 15 mai, Ziua Internaţională a Familiei, instituită de Adunarea Generală a ONU pe 20 septembrie 1993, în baza Rezoluţiei 47/237. Pe data de 15 mai, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în parteneriat cu Direcția Asistență Socială și Protecția  Familiei a marcat “Ziua internaţională a familiei”. În raionul Soroca Centrul DACIA este una dintre puținele organizații care îi ajută pe copiii și tinerii rămaşi „singuri acasă” să depăşească impactul negativ asociat migraţiei părinţilor lor, elevii beneficiind aici de suport psihologic, consiliere şi activităţi recreative.

De „Ziua internaţională a familiei” s-au desfăşurat activităţi ce au avut drept scop dezvoltarea conceptului de familie şi cunoaşterea mediului familial al fiecărui beneficiar, precum și prevenirea violenței în familie.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Grupul de iniţiativă şi asistenţă în domeniul tineretului pentru programul Băncii Mondiale Glasul Tinerilor lansează concursul național de fotografie, desen și eseuri „Cuprinde copilul, nu-l bate!”

Cine mai crede că bătaia-i ruptă din rai? Cu toți știm că dragostea, comunicarea și respectul sunt cele mai eficiente metode de educare a unui copil. Să nu rămânem indiferenți atunci când copiii sunt bătuți, maltratați sau agresați emoțional de cei mai mari. Acest copil poate fi trăi chiar în vecinătatea ta.  

Dacă ai vârsta între 12 şi 25 de ani, nu ezita, participă și tu! 

Categoria – fotografii și desene 
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri


<< 1 ... 333 334 335 ... 373 >>