Știri_CRT DACIAUn sistem bine gândit poate face dintr-un elev obișnuit, unul excepțional.

Finlanda are cel mai ridicat nivel de trai din lume și cel mai evaluat sistem educativ. Finlanda atrage atenția lumii atunci când se constată că elevii săi obțin constant poziții de top la testele PISA – teste internaționale menite să verifice nu atât cunoștințele tinerilor, cât mai ales modul cum aceștia gândesc. Cum se face că finlandezii se plasează consecvent pe primele locuri la testările educaţionale internaţionale? Nu este de mirare. Sunt mai multe explicații pentru aceste performanțe.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Admitere repetatăANUNȚ!

Ministerul Educaţiei informează că, în conformitate cu ordinul ministrului educaţiei nr. 811 din 26 iulie 2013absolvenţii de liceu, deţinători ai certificatului academic ce confirmă absolvirea treptei liceale, pot participa la concursul de admitere repetat, la locurile neacoperite prin contract.

Locurile neacoperite în baza studiilor liceale şi şcolii medii de cultură generală:


Citeste mai departe
Categoria: Anunțuri

CRT DACIA_concursuri internaționaleMinisterul Educaţiei al Republicii Belarus, în parteneriat cu Centrul Naţional de Creaţie Artistică pentru Copii şi Tineret, organizează a IV-a ediţie a Concursului internaţional de desene ale copiilor cu genericul „Prietenie intre copii de pe planetă”.

La acest concurs pot participa copii cu vârste cuprinse între 4-16 ani, individual, prin unităţi şcolare, sau centre culturale. Temele din acest an sunt:

  • „Lumea în care trăim”,
  • „Mediul înconjurător”,
  • „Tradiţii şi obiceiuri naţionale”, etc.


Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

Premiul pentru tineret 2013

Ministerul Tineretului și Sportului lansează concursul PREMIUL PENTRU TINERET 2013

Premiul pentru tineret se decernează anual pentru realizări şi performanţe deosebite ale tinerilor în domeniul cultural-artistic, tehnico-ştiinţific, activism civic şi se acordă cu prilejul Zilei Naţionale a Tineretului (a doua duminică a lunii noiembrie).

Premiul se acordă cetăţenilor Republicii Moldova (inclusiv grupuri de cetăţeni din cel mult 5(cinci) persoane), cu vârsta cuprinsă între 16-30 ani. Dosarele pentru participare la concurs urmează a fi întocmite în conformitate cu Regulamentul Premiului pentru tineret http://www.mts.gov.md/Programe_de_tineret.


Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

Guvernare deschisăAnunţ despre iniţierea procesului de elaborare a proiectului Planului de Acţiuni pentru o Guvernare Deschisă 2014-2015.

Ministerul Tineretului şi Sportului anunţă despre iniţierea procesului de elaborare a proiectului Planului de acţiuni pentru o Guvernare Deschisă 2014- 2015.


Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), cu suportul Fundaţiei pentru Copii Pestalozzi (Elveţia), anunţă concurs de selectare a 40 de tineri pentru Schimbul Intercultural în Satul Copiilor, Trogen, Elveţia.

În cadrul Schimbului Intercultural, în perioada 3 – 23 noiembrie 2013, participanții vor fi implicați în activităţi de educaţie non-formală împreună cu alți tineri din Elveția, Serbia sau Macedonia. Organizatorii achită programul educațional, cazarea şi alimentarea participanţilor pe durata proiectului.


Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

CNTM1. Context

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) este o structură umbrelă a 34 organizații de tineret, care își propune să fie organizația ce întruneşte interesele tinerilor din Moldova şi să servească drept platformă naţională unică a sectorului asociativ de tineret.


Citeste mai departe

Categoria: Oportunități


<< 1 ... 333 334 335 ... 383 >>