Winrock Moldova şi Misiunea OSCE în Moldova vor organiza în perioada 28 iulie - 04 august, 2013, Şcoala de Vară pentru Dezvoltarea Capacităţilor de Lider (SSL), care se va desfăşura la tabăra „Romaniţa” din complexul de odihnă al or. Vadul - lui-Vodă. Acest proiect comprehensiv şi interactiv este destinat tinerelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani de pe ambele maluri ale râului Nistru.
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

La data de 5 iulie 2013, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA a lansat în premieră pentru orașul Soroca proiectul ”Studioul media pentru relaţii interculturale a tinerilor”, finanțat de Departamentul de Stat al Statele Unite ale Americii.

Oraşul Soroca este o comunitate multietnică, în care relaţiile acestora pe parcursul a mai multor evenimente ce-au avut loc în Republica Moldova s-au accentuat. Putem spune cu siguranţă că la moment sunt formate trei grupuri etnice de forţă, reprezentate de moldoveni, ruşi și romi,
Citeste mai departe

Categoria: Comunicate

La capitolul inteligență Republica Moldova ocupă locul 11 din țările europene, conform datelor estimative din raportul IQ and Global Inequality (2006).

Coeficientul de inteligență se stabilește în baza unor teste efectuate prin sondaj, realizate pe diferite grupe de vârstă. Astfel conform datelor putem spune că italienii este poporul cu cel mai mare nivel de inteligență din Europa, obținând 102 de puncte și râmând la același nivel ca și în anul 2002.Aceștia sunt urmați de Islanda și Elveția care înregistrează 101 de puncte. Poziția a treia din top 3 țări cu cel mai mare IQ o împart țările precum: Austria, Luxemburg, Olanda, Norvegia și Marea Britanie care au câte o 100 de puncte.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Ministerul Educaţiei va iniţia, în luna august, discuţii publice privind calitatea şi nivelul de complexitate a testelor de BAC. Totodată, în câteva săptămâni, ministerul va propune o nouă strategie a educaţiei. Anunţul a fost făcut, astăzi, de către ministrul Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Spaţiul Public” de la Radio Moldova.

„Am promis că o să lansăm discuții publice pe calitatea și nivelul de complexitate a testelor. Acest lucru va fi făcut, în special, în luna august, în cadrul unor întâlniri cu profesorii”, a specificat Maia Sandu.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

În acest an, statul a redus numărul locurilor de studii cu finanţare de la Bugetul de Stat în învăţământul superior. Astfel, de finanţare vor beneficia aproape 7.775 de studenţi, cu 190 locuri mai puţini decât anul trecut.

Totodată, cresc şansele doritorilor de a face masteratul fără taxă. Asta pentru că numărul de locuri cu finanţare bugetară s-a mărit cu 158, iar pentru cei care sunt dispuși să plătească bani pentru contractul de studii la acest nivel, statul a oferit cu 1.095 mai multe locuri decât în 2012.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Admiterea 2013 în învățământul superior se va desfășura în 34 de universități, inclusiv 19 instituții de stat și 15 instituții private. Depunerea cererilor se va efectua în perioada 16-27 iulie.

2013. Anunţarea rezultatelor intermediare se va efectua până la 31 iulie curent. Documentele în original vor putea fi depuse la instituția aleasă până la 03 august 2013, iar rezultatele finale vor fi anunțate până la 16 august curent. În perioada 7-9 august va avea loc concursul repetat la locurile neacoperite.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Centrul de Dezvoltare a Carierei SYSLAB Chișinău anunță selectarea participanților pentru instruiri și asistență în obținerea locurilor de muncă.

Centrul SYSLAB Chișinău, creat în cadrul Proiectului “Antreprenoriat inovativ pentru angajare durabilă”, implementat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Republica Moldova (PNUD), în parteneriat cu Ministerul Economiei și susținut de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei, anunță selectarea participanților pentru instruiri și asistență în obținerea locurilor de muncă.
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri


<< 1 ... 345 346 347 ... 389 >>