Ţările din întreaga lume sărbătoresc miercuri, 15 mai, Ziua Internaţională a Familiei, instituită de Adunarea Generală a ONU pe 20 septembrie 1993, în baza Rezoluţiei 47/237. Pe data de 15 mai, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în parteneriat cu Direcția Asistență Socială și Protecția  Familiei a marcat “Ziua internaţională a familiei”. În raionul Soroca Centrul DACIA este una dintre puținele organizații care îi ajută pe copiii și tinerii rămaşi „singuri acasă” să depăşească impactul negativ asociat migraţiei părinţilor lor, elevii beneficiind aici de suport psihologic, consiliere şi activităţi recreative.

De „Ziua internaţională a familiei” s-au desfăşurat activităţi ce au avut drept scop dezvoltarea conceptului de familie şi cunoaşterea mediului familial al fiecărui beneficiar, precum și prevenirea violenței în familie.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Grupul de iniţiativă şi asistenţă în domeniul tineretului pentru programul Băncii Mondiale Glasul Tinerilor lansează concursul național de fotografie, desen și eseuri „Cuprinde copilul, nu-l bate!”

Cine mai crede că bătaia-i ruptă din rai? Cu toți știm că dragostea, comunicarea și respectul sunt cele mai eficiente metode de educare a unui copil. Să nu rămânem indiferenți atunci când copiii sunt bătuți, maltratați sau agresați emoțional de cei mai mari. Acest copil poate fi trăi chiar în vecinătatea ta.  

Dacă ai vârsta între 12 şi 25 de ani, nu ezita, participă și tu! 

Categoria – fotografii și desene 
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

Pentru fiecare dintre absolvenţii care urmează să susţină examenul de BAC în anul 2013, acesta reprezintă o treaptă spre un alt nivel de formare individuală, evident mult mai ridicată. Pe lângă disciplinele ce urmează a fi susţinute de către absolvenţi într-un mod obligatoriu, sunt oferite un şir de alte discipline care ţin atât de profil real cât şi de cel umanistic, la libera alegere a elevului. 
Citeste mai departe

Categoria: Știri

În cadrul Programului eTwinning Plus al Comisiei Europene, în parteneriat cu Consiliile Americane din Moldova, în perioada 27 mai – 15 iunie 2013 în localităţile Chişinău, Bălţi, Cahul, Edineţ şi Ungheni se organizează cursuri intensive de limbă engleză pentru începători. Cursurile sunt destinate profesorilor preuniversitari. Conţinutul cursurilor este ajustat cerinţelor profesionale ale cadrelor didactice şi vizează facilitarea comunicării între profesorii din Republica Moldova şi cei din UE în cadrul proiectelor educaţionale internaţionale eTwinning Plus.
Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

Primăvara e în toi. În aer plutește mireasma acestui fermecător anotimp și voluntarii în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA pe data de 2 mai  au hotărât să aducă  un strop de bucurie în sufletele copiilor care la moment se află în Centrul de plasament temporar a copiilor în situaţii de risc „Azimut”. Acolo au găsit copii drăguți, harnici, veseli și tot timpul gata să învețe ceva nou.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Cu un deosebit respect, Echipa Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, vă dorește bunăstare, împăcare și mult bine. Lumina Învierii Domnului să reverse asupra voastră sănătate, belșug și prosperitate. Bucuria vine din lucruri mărunte, liniștea vine din suflet, căldura sufletească vine din inimile voastre. Sărbători Fericite alături de cei dragi!

Hristos a înviat!


Citeste mai departe
Categoria: Comunicate

Vârsta participanţilor: 2 – 10 ani
Scopul Concursului : Identificarea copiilor talentaţi, promovarea şi cultivarea valorilor moral-spirituale ce ţin de tradiţiile Pascale prin prisma creativităţii, Sărbătoarea Învierii prin ochii copiilor.
Condiţii Speciale de participare: 
1. Lucrările de creaţie trebuie să fie realizate exclusive de copii; 
2. Nu se vor admite în concurs creaţii plagiate . Formatul lucrărilor poate fi A4, A3, executate în creion, acuarelă, guaş; 
3. Organizatorul îşi rezervă toate drepturile  asupra lucrării din momentul recepționării  ( de publicare, de editare,) ; 
4. Lucrările participanţilor nu vor fi returnate;
5. Nu este limită de participant;
6. Obligatoriu ! Participantul indică pe versoul lucrării sale: Numele, Prenumele, adresa (domiciliul), telefon de contact. Creaţiile care nu vor fi elaborate în conformitate cu regulamentul de concurs nu vor fi admise.
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri


<< 1 ... 346 347 348 ... 385 >>