Curs Afaceri_CRT DACIASe pregăteşte un nou grup de tineri antreprenori

Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA a lansat  la data de 13 februarie 2012, un nou curs de lungă durată cu tematica „Managementul eficient al afacerii proprii”.  Activitatea este desfăşurată în cadrul  Proiectului “Educaţie şi instruire în domeniul activităţii antreprenoriale şi angajării în câmpul muncii - II”, finanţat de Winrock Moldova. De acest curs beneficiază  peste 20 de tineri, selectaţi în bază de concurs care sunt din or. Soroca şi din localităţile rurale: sat. Alexandru cel Bun, Parcani, Rudi, Bădiceni, Tătărăuca Veche, Cureşniţa-Veche, Slobozia Cremene, Stoicani, Vădeni.
Citeste mai departe

Categoria:

Concurs Voluntarul Anului 2011Voluntarul Anului 2011

Voluntar înseamnă a activa din propria dorinţă în folosul altora, fără a primi o contra-prestaţie materială. Lucrul de voluntariat este unul nobil şi  cel care deţine acest titlu este un om onorat. Mândri de lucrul pe care-l fac sunt şi tinerii din cadrul Consiliului Local al Tinerilor din oraşul Soroca, care activează în bază de voluntariat.

Pe data de 31 ianuarie în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret  DACIA a avut loc concursul „Voluntarul Anului2011”. Pentru a participa la concurs, tinerii voluntari au depus dosare care au conţinut, CV-ul personal şi o scrisoare despre experienţa de voluntar. La eveniment au fost prezenţi tineri din cadrul Consiliului Local de Tineret, reprezentanţi din cadrul Primăriei oraşului Soroca şi a Centrului DACIA.
Citeste mai departe

Categoria:

YPEERReţeaua Educatorilor de la Egal la Egal Y-PEER Moldova, UNFPA- Fondul ONU pentru Populaţie, anunţă concurs de eseuri dedicat Zilei Iubirii-14 februarie

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, care este marcată la 14 februarie, reţeaua Y-PEER Moldova te invită să participi la o competiţie de eseuri, bazându-te pe unul dintre citatele:

  • Nu poate să existe niciodată o mare iubire fără o responsabilitate corespunzătoare.
  • Dragostea este singura boală fără de care nu eşti sănătos.


Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

Burse în FranţaBurse de studii pentru 2012/13 oferite de Guvernul Francez

Guvernul francez cu sprijinul Ministerului francez al afacerilor străine și europene, va acorda pentru anul universitar 2012/13, mai multe burse studenților doritori de a urma o formare integrală sau parțială în instituțiile superioare de învățământ din Franța.

Bursele pot fi acordate studenților doritori să se înscrie la master, sau să realizeze formări la finele cărora vor obține o diplomă echivalentă cu cea de master.


Citeste mai departe

Categoria: Burse

Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii MoldovaConsultări publice în politici de tineret

Chişinău, 18 ianuarie 2012 – Ministerul Tineretului şi Sportului organizează în data de 19 ianuarie 2012 o masă rotundă privind consultarea propunerii de politică publică ,,Consolidarea capacităţilor Centrelor de Resurse pentru Tineret”, document elaborat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor de management al politicilor publice”, administrat de Ecorys UK. 
Citeste mai departe

Categoria: Comunicate

Program de instruire_CRT DACIACentrul DACIA şi-a lansat programul de instruire pentru angajarea în câmpul muncii

Recent, pe data de 18 ianuarie 2012, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA şi-a lansat programul său de instruire pentru fortificarea abilităţilor de angajare în câmpul muncii a tinerilor. Primul trening la acest subiect a fost realizat în cadrul Şcolii Profesionale din Soroca, unde au participat 18 tineri de la grupele de frizeri şi bucătari.

În cadrul acestor trenguri sunt abordate subiectele ce ţin modalităţile de identificare a unui loc de muncă, angajarea la muncă prin contract şi evitarea muncii la negru, elaborarea unui CV şi a altor documente necesare pentru un proces eficient de căutare a unui job.
Citeste mai departe

Categoria:

Organizaţia Internatională pentru MigraţieProgram de granturi pentru tineri moldoveni absolvenţi ai instutuţiilor din străinătate

Promovarea revenirii tinerilor moldoveni cu studii în străinătate în vederea angajării în instituţiile private sau publice din Moldova (2010-2012): Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, misiunea în Republica Moldova (OIM), în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat în octombrie 2010 un concurs de susţinere a 30 tineri moldoveni absolvenţi ai instituţiilor din străinătate care doresc să revină temporar sau permanent în Moldova pentru a se angaja în instituţiile private / publice din Moldova în vederea schimbului de experienţă şi implementării abilităţilor căpătate.
Citeste mai departe

Categoria: Granturi


<< 1 ... 348 349 350 ... 355 >>