Dialog dintre tineri și autoritățile locale

Recent în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, Consiliul Local al Tinerilor din Soroca a organizat o întrunire cu primarul orașului Bodnarenco Elena. În cadrul ședinței, tinerii și-au prezentat planul de activitate pe anul 2013, comisiile de specialitate și membrii acestuia. De asemenea tinerii consilieri au avut posibilitatea de oferi întrebări, idei și propuneri pentru îmbunătăți eficiența activităților pentru tinerii organizate la nivel local. La rândul său, d-na Bodnarenco Elena a salutat propunerile și ideile tinerilor pentru inițierea activităților ce au scop informarea tinerilor cu privire la drepturile omului, prevenirea și instruirea tinerilor pe timpul verii, cât și alte activități distractive pentru copii defavorizați.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Cum se elaborează o cerere de finanțare și de unde de găsit resurse pentru a o implementa, acestea au fost subiectele din cadrul trainingului organizat la Soroca pe 20-22 iunie de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. La această instruire au participat specialiștii din cadrul centrelor de resurse pentru tineret din Republica Moldova, care la moment sunt beneficiari ai suportului financiar oferit de către autoritățile publice de diferite nivele.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Igor Grosu - Viceministrul Educatiei al RMSe colectau până la 400 euro! Viceministrul Educației face bilanțul BAC-ului

Viceministrul Educației, Igor Grosu, a fost invitatul emisiunii Replica de la postul TV Prime. În cadrul intervenției sale, sursa a spus că instituția pe care o reprezintă a aflat încă din iarnă că se colectează bani pentru examenul de Bacalureat.

„Prețurile variau de la urban la rural. Prețurile au apărut încă în februarie. Erau foarte mari. Cca 800 de euro pentru 3 de 10 și un 9. Întrebarea noastră a fost de ce nu 4 de 10. Răspunsul ar fi fost: E suspect. Pe parcurs prețurile au scăzut. Din ce am reușit noi să aflăm, s-au colectat de la 150 la 400 de euro”, a spus Grosu.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

One to one computingMinisterul Educației inițiază un proiect-pilot prin care elevii moldoveni vor fi asigurați cu laptop-uri pentru studii. Despre acest fapt a informat viceministrul Educației, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune PrimeTV.

Potrivit sursei oficiale, proiectul „One to one computing” presupune ca fiecare elev să fie asigurat cu un calculator. „Elevii din clasa a 5-a și a 9-a vor primi fiecare câte un laptop. Este vorba de 2000 de copii, începem cu un proiect-pilot”, a declarat Igor Grosu. 


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) anunţă concurs pentru selectare a 8 tineri pentru a participa în concursul de selectare a studenților pentru programul de instruire EmPower".

"EmPower" este un curs de studiu pentru 9 luni în Elveţia și este desfășurat de către Fundația Elvețiană pentru Copii "Pestalozzi" (PCF) în parteneriat cu CNTM. Programul este parte a proiectului "Dialog Intercultural în Moldova" care este implementat de CNTM. Programul de studii va începe în luna Martie și se va termina în luna Decembrie 2014.
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

Fundația Est-Europeană are plăcerea de a anunța lansarea Programului de susținere a rețelelor de organizații ale societății civile precum și organizații umbrele 

Scopul programului de granturi
Programul are drept scop susținerea rețelelor de organizații ale societății civile și organizații umbrele în eforturile de monitorizare a proceselor majore de reformare în domenii precum justiție, bună guvernare, educație, sectorul social și dezvoltarea societății civile. Granturile acordate prin intermediul acestui program intenționează să sporească participarea și calitatea intervenției principalelor rețele de ONG-uri in procesul de formare a politicilor publice, începând cu formularea acestora și până la implementare și monitorizare.
Citeste mai departe

Categoria: Granturi

În atenţia candidaţilor, cetăţeni ai Republicii Moldova de etnie bulgari, la studii superioare în Republica Bulgaria!

În baza Protocolului de colaborare între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Republica Bulgaria, semnat la Sofia, la 18 septembrie 2003, Guvernul Republicii Bulgaria oferă cetăţenilor Republicii Moldova de etnie bulgari, pentru anul academic 2013/2014, 128 burse de studii în instituţiile de învăţământ superior de stat din Republica Bulgaria.
Citeste mai departe

Categoria: Burse


<< 1 ... 348 349 350 ... 389 >>