alegeri 2011Bezerău Ana este noul Primar-Junior al tinerilor din or. Soroca

Pe data de 19 octombrie Adunarea Generală a tinerilor din Soroca a ales conducerea noului Consiliu Local al Tinerilor pentru perioada 2011-2012. La scrutin au participat 33 de tineri din 36 necesari, care au reprezentat 9 instituţii de învăţământ din oraşul Soroca. Cu asistenţa Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, a fost elaborat un nou Regulament de funcţionare a Consiliului Local al Tinerilor, care a fost prezentat şi aprobat prin vot unanim de tinerii din cadrul Adunării Generale.


Citeste mai departe

Categoria:

Atelier de lucru„Nu discriminare” – mesajul tinerilor din Soroca

La data de 14 octombrie 2011, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA a avut loc atelierul de lucru cu tinerii din instituţiile de învăţământ din oraşul Soroca . Participanţilor li s-au oferit informaţii despre tipurile de discriminare, consecinţele negative ale discriminării etc. De asemenea s-a discutat despre necesitatea implicării tinerilor în combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor.
Citeste mai departe

Categoria:

Capitala Tineretului 2012Ministerul Tineretului şi Sportului prezintă condiţiile de participare la concursul ”Capitala Tineretului 2012”

Ministerul Tineretului şi Sportului şi CNTM , au lansat cea de-a doua ediţie a concursului „Capitala Tineretului”. Dosarele de aplicare urmează a fi depuse până la 10 noiembrie iar localitatea care va corespunde perfect cerinţelor concursului va fi desemnată ”Capitala Tineretului2012”. Iniţiativa este parte a programului de acţiuni pentru tineret şi o continuitate a primei ediţii de succes, în anul 2010 în cadrul Anului Internaţional al Tineretului.
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

VotareTinerii din Soroca îşi aleg Primarul Junior

Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA Soroca, anunţă că la data de 19 octombrie 2011, la orele 15.00 în incinta Centrului, va avea loc alegerea conducerii Consiliu Local al Tinerilor din oraşul Soroca pentru perioada anilor 2011-2012.

în vederea consolidării cooperării dintre Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, instituţiile de învăţământ şi tinerii, care reprezintă principalul grup de interes pentru aceste instituţii, este important de a intensifica participarea civică a tinerilor în comunitate.
Citeste mai departe

Categoria: Comunicate

Dezbateri Soroca

Autorităţile din raionul Soroca nu alocă tot bugetul necesar Centrului de Tineret „DACIA”

În cadrul dezbaterii desfăşurată de CNTMla Sorocaasupra eficienţei utilizării banilor destinaţi Centrului de Resurse pentru Tineri „Dacia”, expertul local, Sergiu Găină a relatat faptul că autorităţile locale au alocat doar 386,6 mii lei Centrului, ceea ce reprezintă doar 52% din suma totală care ar trebui să o recepţioneze.Centrul Regional de Resurse pentru Tineri „Dacia” beneficiază de doar 52% din totalul sumei care a fost alocată, conform normativelor Ministerului Finanţelor. Autorităţile locale declară că au decis redistrcţionarea a celorlalţi bani – 345,91 mii lei pentru primăriile din componenţa raionului Soroca, pentru activităţi de tineret.
Citeste mai departe

Categoria:

Burse MUSKIE


Burse Edmund S. Muskie

Guvernul Statelor Unite ale Americii anunţa Programul de burse pentru studii post-universitare Edmund S. Muskie (Muskie) pentru anul 2012. Termenul-limită de depunere a documentelor este 2 noiembrie 2011.

Lansat în 1992 de Congresul SUA pentru a încuraja dezvoltarea democratică şi economică în Eurasia, Programul de burse pentru studii post-universitare Edmund S. Muskie este un program al Biroului Educaţie şi Cultură al Departamentului de Stat, SUA, administrat de IREX (Consiliul pentru Cercetări şi Schimburi Internaţionale).  


Citeste mai departe
Categoria: Burse

Stagiere profesori

Programul de stagiere pentru profesori în Marea Britanie

Liga Naţională de Dezbateri Preuniversitare în colaborare cu Headmasters`Conference din Marea Britanie anunţă un program de stagiu de un an academic (2012-2013) pentru studenţii ultimului an de stidiu şi profesorii din Republica Moldova.
Citeste mai departe

Categoria:


<< 1 ... 359 360 361 ... 363 >>