Pe data de 11 septembrie 2012, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA a dat startul la primul training pentru sensibilizarea, sporirea gradului de conştientizare şi a poziţiei de lider în abordarea violenţei în familie, unde au participat 30 de persoane, dintre care sunt studenţi, şomeri, antreprenori. Sesiunea a fost organizată în cadrul proiectului Prevenirea Violenţei şi Abuzului Domestic prin Eforturi Comunitare Noi - ADVANCE.

În cadrul acestui training au fost abordate subiecte ce ţin de specificul problemei violenţei în familie, cauzele menţinerii acestui fenomen,instituţiile ce oferă asistenţă victimelor violenţei în familie, cum arată portretul femeii supuse violenţei în familie, profilul psihologic al agresorului, portretul copiilor abuzaţi în familie, liderism-ul în abordarea violenţei în familie, autoevaluarea şi cultivarea respectului de sine.


Citeste mai departe

Categoria:

Programului de schimb academic - FLEX”.

Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional anunţă desfăşurarea ediţiei 2013-2014 al „Programului de schimb - FLEX”. Programul este finanţat în întregime  de Guvernul SUA şi oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a petrece un an academic în SUA – GRATUIT!

Participanţii îşi vor face studiile într-un liceu din SUA şi vor trăi într-o familie americană. Programul se petrece în bază de concurs deschis, finaliştii fiind selectaţi de către o comisie independentă din SUA, alcătuită din experţi în domeniul învăţământului internaţional şi al schimbului academic.
Citeste mai departe

Categoria: Burse

Scoala de Vară a Tânărului Consilier; CRT DACIA, Editia 2012Centrul de Resurse pentru Tineret ”DACIA” în cadrul Proiectului “Consolidarea capacităţilor centrelor de resurse pentru tineret în promovarea participării tinerilor”, a organizat pe perioada 06-10 august 2012, Școala de Vară a Tânărului Consilier unde au participat în jur la 70 de reprezentanți ai centrelor de resurse pentru tineri și a consiliilor locale ale tinerilor.
Citeste mai departe

Categoria:

Ești tânăr, ambițios, ai idei și dorințe de a-ți deschide propria afacere, dar nu știi unde poți apela pentru o consultație sau pentru un suport financiar? Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, prin programele sale te poate ajuta să-ți rezolvi problema în cauză. Doar aici poți găsi răspuns la întrebările:

  • Ce trebuie să cunosc ca să-mi deschid propria afacere?
  • De unde pot lua banii pentru început?
  • Unde trebuie să mă adresez pentru a-mi înregistra afacerea?

  • Citeste mai departe
    Categoria:

Bursele Guvernului MexiculuiBursele Guvernului Mexicului

Guvernul Statelor Unite Mexicane oferă cetăţenilor Republicii Moldova 2 burse de studii, anul academic 2012/2013. 

Programul „Bursele de studii pentru străini ale Ministerului Afacerilor Externe al Mexicului 2013” include un spectru larg de domenii şi specialităţi de studiu.
Citeste mai departe

Categoria:

Șanse noi pentru tinerii, ambițioșii și viitorii antreprenori.

”Toate visurile noastre pot deveni realitate dacă avem curajul de a le urma”. În afaceri, motivaţia are o importanţă extrem de mare, entuziasmul şi dorinţa de a reuşi, fiind condiţiile esenţiale pentru succesul întregii activități antreprenoriale. După acest principiu s-au condus și tinerii care și-au adunat puterile și au scris un plan de afacere, care au fost prezentate în fața unei comisii de experți.

Ieri, la data de 31 iulie 2012, în incinta Centrului DACIA, s-a organizat prezentarea ideilor de afacere.Citeste mai departe
Categoria:

ATELIER DE LUCRU PENTRU PĂRŢILE COINTERESATE DE LA NIVEL LOCAL ÎN DOMENIUL PREVENIRII VIOLENŢEI ŞI ABUZULUI DOMESTIC

30 reprezentanţi din primării, asistenţi sociali din satele şi comunele raionului Soroca, reprezentanţi de la Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familie, Comisariatul de Poliţie şi Procuratura raionului Soroca, Centrul Medicilor de Familie, de la organizaţii non-guvernamentale din domeniu şi preotul paroh de la Biserica Sfînta Cuvioasa Parascheva din oraşul Soroca, s-au reunit recent la Centrul DACIA,în cadrul unui atelier de lucru pentru a discuta despre prevenirea violenței în familie.
Citeste mai departe

Categoria:


<< 1 ... 360 361 362 ... 378 >>