Ziua de 1 aprilie este recunoscută ca fiind Ziua Păcălelilor în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Norvegia, Germania, Franţa și Moldova. Tradiția populară explică superstiția că cei care nu fac o farsă până la ora prânzului, vor avea parte de un ghinion. Noi nu suntem mai prejos decât alte popoare europene. Păcală şi Tândală ai noştri se trag, probabil, încă de pe timpurile Daciei lui Burebista, fiind nişte simpatici eroi folclorici, care personifică simţul fin al umorului la neamul nostru daco — roman.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), cu suportul Fundaţiei pentru Copii Pestalozzi (Elveţia), anunţă concurs de selectare a 40 de tineri pentru Schimbul Intercultural în Satul Copiilor, Trogen, Elveţia. În cadrul Schimbului Intercultural, în perioada 22 iulie – 12 august 2013, participanții vor fi implicați în activităţi de educaţie non-formală împreună cu alți tineri din Elveția, Serbia și Macedonia. Organizatorii achită cazarea şi alimentarea participanţilor pe durata proiectului.
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

La data de 30 martie a avut loc concursul „TVC 2013”, în care au concurat  4 echipe: “Boom” – Colegiul de Arte, “Moldovenii” – Liceul Teoretic ”Constantin Stere”, „Junes” - Liceul Teoretic „Grigore Vieru” satul Vasilcău și “Step-up”- Liceul Teoretic „Petru Rareș”.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Ambasada Republicii Lituania vă invită să depuneți cereri pentru proiecte de cooperare pentru dezvoltare (proiecte mici sau de co-finanțare: până la 2.000 EUR în Republica Moldova. Proiectele ar trebui să vizeze:

  • dezvoltarea durabilă;
  • reforme, consolidarea societății civile
  • consolidarea democrației în Republica Moldova.

Cererile pot fi depuse de către persoanele fizice și juridice ale Republicii Lituania sau Republica Moldova.
Citeste mai departe

Categoria: Granturi

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) invită studenții activi să realizeze un stagiu în Parlamentul Republicii Moldova, pentru o perioadă de 2 luni. Pentru al doilea an consecutiv, CNTM în colaborare cu Parlamentul Republici Moldova demarează proiectul „Stagiar în Parlament". Această oportunitate oferă șansa a 12 tineri să beneficieze de un stagiu în una din cele șase comisiile parlamentare permanente. Tinerii vor activa în cadrul comisiilor parlamentare și vor asimila mecanismul de funcționare al întregului aparat al Parlamentului Republicii Moldova,vor participa la ședințele legislativului și la ședințele comisiilor parlamentare. Tinerii vor avea ocazia să cunoască din interior modul de lucru al legislativului, mecanismul de elaborare a cadrului legal, precum și activitatea de zi cu zi a secretariatului Parlamentului.
Citeste mai departe

Categoria: Burse

După cum ştiţi, sezonul călduros este preferatul tuturor fashionistelor şi nici nu este de mirare, de acum încolo veţi avea "undă verde" la vestimentaţiile la care aţi visat tot anul. Şi cînd poţi să te pui mai bine în valoare dacă nu primăvara? Tocmai de aceea, trebuie să descoperiţi cele mai hot tendinţe ale acestei primăveri. Citiţi mai departe şi veţi afla ce se poartă în materie de haine în acest sezon.
1. Pantalonii scurţi, în toate formele lor. S-au purtat şi anii trecuţi, dar rămîn în trend, mai ales cei confecţionaţi din demin, piele, stofă sau pînză topită. De asemenea, nu se mai poartă cei foarte scurţi, acum fiind în trend pantalonii pînă la genunghi. Foarte comozin şi lejeri, aceştia sunt alegerea perfectă, atît pentru o ieşire cu prietenii cît şi pentru o zi petrecută la birou.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Centrul Internațional de Oportunități Educaționale (ISCEO) în parteneriat cu Studio Cambridge lansează concursul național „English Skills Championship” (ESC) care se va desfășura în perioada 20 februarie 2013 – 20 mai 2013. Sunt invitați toți elevii Republicii Moldova (care studiază limba engleză) cu vîrsta cuprinsă între 9 și 16 ani. Participînd la acest concurs acceptați provocarea de a fi buni și foarte buni în plan academic pentru a cîștiga șansa inedită de a crește atît din punct de vedere lingvistic cît și personal în cadrul școlilor de vară britanice și celor din Republica Moldova. Participarea la concurs este gratuită și miza – 2 săptămîni de școală de vară, în calitate de premiu – își merită efortul.
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri


<< 1 ... 360 361 362 ... 395 >>