Pe data de 13 martie, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA a avut loc o dezbatere pe tema: “Stereotipuri și realități despre violența în familie”, organizată de “Clubul voluntarilor în domeniul prevenirii violenței și abuzului domestic”. Moderator al dezbaterii a fost Sîrghii Vadim, student al Colegiului Tehnic Agricol din Soroca. Inițial au fost puse în discuție teme despre definiția violenței domestice, impactul ei asupra societății și modalități de distrugere a acestui flagel. Una dintre modalități este înlăturarea stereotipurilor create de-a lungul secolelor despre violența domestică. Dezbaterea a planat în jurul câtorva mituri, pentru care tinerii au încercat să găsească soluții.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Pe 31 martie 2013, Republica Moldova va trece la ora de vară. Această schimbare se va produce concomitent cu statele-membre ale Comunităţii Europene. Potrivit unei hotărâri a Guvernului, în ultima duminică a lunii martie vom trece la ora oficială de vară. Asta înseamnă că ne vom da ceasurile cu o oră înainte, iar ora 2 va fi ora 3. Ora de vară a fost instituită la începutul secolului trecut, cu scopul de a profita cât mai mult de lumina naturală a lunilor de primăvară şi vară.
Citeste mai departe

Categoria: Știri


Cei mai inteligenţi oameni de pe Pământ nu sunt nici Carlos Slim, cel mai bogat din lume, şi nici Bill Gates, creierul de la Microsoft. Un coreean, care ar putea trece drept “anonim”, dacă nu ar avea un IQ de peste 210, conduce topul celor mai deştepţi. Kim Ung Yung: Admis la universitate la 4 ani - născut în 1962, este cel mai inteligent om din lume. A intrat în Cartea Recordurilor cu un IQ estimat la 210. La vârsta de patru ani era capabil să citească în japoneză, coreeană, germană şi engleză. La cinci ani, rezolvă ecuaţii diferenţiale şi calcule cu integrale. Mai târziu, invitat la o televiziune japoneză, şi-a demonstrat fluenţa în chineză, spaniolă, vietnameză, tagalog, germană, engleză, japoneză si coreeană. La trei ani, când alţi copii sunt fascinaţi de cărţile de colorat, Kim a fost invitat să participe la cursurile de fizică ale Universității Hanyang, iar la şase ani îşi petrecea timpul alături de savanţii de la NASA. A lucrat aici până în 1978, când s-a reorientat, alegând ingineria civilă, domeniu în care şi-a luat doctoratul. I s-a oferit ocazia să studieze la cele mai prestigioase universităţi din Coreea, dar a ales o universitate de provincie, unde lucrează şi în prezent.


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Odată cu lansarea platformei eBooks în Moldova, vizitatorii site-ului Bestseller.md pot alege să citească din cele peste 200 de cărți electronice disponibile. Anunțul de lansare a fost făcut de către fondatorul Bestseller.md, Ion Bargan. Fondatorul afirmă că ediția eBook este cu circa 30-50% mai ieftină decât ediția tipărită a cărții. „Intrăm cu încredere în comerțul de eBooks, răspunzând la cererile cititorilor tineri și la evoluția digitală a cărților. În primele 30 de zile de la lansarea platformei eBooks, Bestseller.md oferă vizitatorilor posibilitatea de a downloada gratuit romanul „Tema pentru Acasă” de Nicolae Dabija”, a declarat Ion Bargan.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) cu susținerea Fundației ARGIDIUS și a partenerilor locali, organizează în perioada 25 februarie – 18 iunie 2013 ediţia a IX-a a Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri (CBP 2013). Scopul acestui concurs este de a susține și promova ideile tinerilor care doresc să-și deschidă propria afacere, astfel contribuind la dezvoltarea social-economică a țării noastre. Concursul Național de Business Planuri este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani care doresc să inițieze sau să dezvolte propria afacere. Participanţii CBP2013 vor avea posibilitatea de a concura pentru granturi de inițiere a afacerii, vor acumula cunoştinţe în elaborarea unui plan de afaceri de succes, vor fi susținuți și ghidați de către mentori profesioniști, iar finaliştii vor avea şansa să-şi prezinte ideea și capacitățile de antreprenor, investitorilor prezenți la Gala Ideilor de Afaceri.
Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

Miss Soroca 2013Tradiționalul concurs “Miss Soroca 2013” a devenit o adevărată sărbătoare, nu doar pentru cele 4 participante, ci și pentru câteva sute de spectatori, care au invadat sala Palatului de Cultură. Concursul a fost organizat de Primăria orașului Soroca în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. În decursul a câtorva ore participantele au fost puse în situația de a demonstra că anume ”Ea” este demnă de titlul „Miss Soroca 2013”. Cei care au evaluat calitățile și capacitățile participantelor au fost: Bodnarenco Elena, Primar de Soroca, Palamarciuc Natalia, reprezentant mass-media, Mihail Grabciuc, Vice-primar Soroca, Babici Ion, Președinte Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, Păunescu Tatiana, Director „Tatia – Group”. Concursul a început cu prezentarea participantelor: Rusu Doina, Liceul Teoretic „Ion Craengă”, Mîțu Olga, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Jidcov Iulia, Liceul Teoretic „Constantin Stere”, Eftodii Daniela, Liceul Teoretic „Constantin Stere”.


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Pe data de 8 martie, la ora 10:00, pe una din principalele străzi ale orașului Soroca, a fost întreruptă pentru câteva clipe circulația rutieră. Anume aici în fața centrului comercial Modern a fost derulat un flash-mob de către tinerii voluntari ai Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA în parteneriat cu Centrul Media.
Citeste mai departe

Categoria: Știri


<< 1 ... 366 367 368 ... 399 >>