10 ani Centrul DACIADeja un deceniu s-a scurs, din momentul când trei tineri printr-o asociere internațională, au înfiinţat una dintre cele mai active la moment organizaţii neguvernamentale din nordul Republicii Moldova - Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Frumoasa aniversare a fost organizată la sediul organizației, care prin întâmplare a coincis și cu sărbătoarea îndrăgostiților ”Valentin și Valentina”. Este important de menționat faptul că, Centrul DACIA este printre primele instituţii necomerciale din Moldova, care a realizat în practică parteneriatul public-privat, fiind susținut de către Consiliul Raional Soroca și Primăria oraşului Soroca, inclusiv alți donatori internaționali, în vederea prestării serviciilor prietenoase pentru tinerii din Moldova.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

BurseStudenţii la profilurile: agrar, pedagogic şi medicină au primit un supliment de 20% la bursă, iar absolvenţii la aceste specialităţi – un supliment dublu. În acelaşi timp, studenţii din ultimul an la celelalte discipline vor avea bursa mai mare cu 20%. „Până la începutul anului 2013, bursele în învăţământul superior constituiau 655 de lei la categoria I, la categoria II – 550, la categoria III – 510, iar bursa socială – 285 de lei. De la 1 ianuarie cuantumul bursei a fost majorat cu 20 şi 40%.
Citeste mai departe

Categoria: Burse

Activităţile de voluntariat sunt cele mai eficiente metode pentru tineri să înceapă o carieră, precum şi o opţiune la îndemână pentru tinerii care încă nu au vârsta necesară pentru a fi angajaţi legal. Beneficiile voluntariatului sunt numeroase. Pe lângă cele psihologice, tinerii care se hotărăsc să facă voluntariat realizează de cele mai multe ori că aceasta e o metodă bună pentru a-şi dezvolta abilităţile pe care le pot pune în practică la locul de muncă. Sunt multe beneficii psihologice pozitive pentru tinerii care se implică în activităţi de voluntariat.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Omul a fost creat pentru a convieţui într-o comunitate, alături de alţi oameni şi în acest scop el este indiscutabil legat şi afectat de relaţiile ce se stabilesc între cei deopotrivă cu el. Societatea în care acesta îşi desfăşoară activitatea îi oferă cadrul propice de manifestare a personalităţii, cât şi aprecierea muncii pe care o face. Ediţia a treia a Forumului Internaţional al Tineretului „Liderul secolului XXI” va avea loc la Chişinău între 29 şi 31 martie.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Pe data de 11 februarie 2013, în satul Cosăuți, raionul Soroca a avut loc un training cu tema: ”De la egal la egal în Prevenirea Violenței Domestice prin Eforturi Comunitare Noi”(ADVANCE). Formatori în cadrul acestei  sesiuni au fost: Vlas Dorina, Panait Daniela, Calistru Tatiana, Cetulean Liliana, Moscvin Denis, Rotundu Crina, Cozma Mihaela voluntari ai Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, și studenți în anul II la Colegiul Pedagogic “Mihai Eminescu” Soroca. Consecințele violenței asupra copiilor au fost prezentate atât în formă orală, cât și în filmele oferite de „La Strada”.

Citeste mai departe

Categoria: Știri

În data de 8 februarie 2013, în satul Bădiceni, raionul Soroca, a avut loc un training în care s-a discutat subiectul ”De la egal la egal în Prevenirea Violenței Domestice prin Eforturi Comunitare Noi”(ADVANCE). Traineri au fost voluntarii Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA: Cetulean Liliana, Rotundu Crina, Pocitari Angela, Titomir Cristina, Vlas Dorina, Moscvin Denis, studenți ai Colegiului Pedagogic “Mihai Eminescu Soroca”, anul II de studii.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Pe data de 7 februarie 2013 în satul Nimereuca, raionul Soroca s-a desfăşurat seminarul cu tema: ”De la egal la egal în Prevenirea Violenței Domestice prin Eforturi Comunitare Noi”. Moderatori în cadrul acestei activităţi au fost: Panait Daniela, Rozovel Cristina, Moscovin Denis, Titomir Cristina, Chistol Gulisada, Vlas Dorina,  studenţi în anul II la Colegiul Pedagogic “Mihai Eminescu” Soroca şi Gasan Iulian clasa XI, Liceul Teoretic “Ion Creangă”.

Citeste mai departe

Categoria: Știri


<< 1 ... 367 368 369 ... 395 >>