Ambasada SUAProgramul de granturi pentru democraţie anunţă o nouă competiţie

Ambasada Statelor Unite ale Americii are plăcerea de a anunţa o nouă competiţie deschisă pentru obţinerea granturilor în cadrul programului de granturi mici pentru susţinerea iniţiativelor democratice. Ambasada invită ONG-urile şi mijloacele independente de informare în masă din Moldova să prezinte proiecte care ar contribui la dezvoltarea democraţiei şi societăţii civile în Moldova.


Citeste mai departe

Categoria: Granturi

Atelier de lucru pentru organizaţiile neguvernamentale în domeniul prevenirii violenţei şi abuzului domestic

La data de 28 noiembrie 2012, în cadrul Proiectului ”Prevenirea violenţei şi abuzului domestic prin eforturi comunitare noi” (ADVANCE), implementat la nivel naţional de către Winrock Moldova şi la nivel local de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, cu finanţare din partea Fundației Oak, a avut loc un atelier de lucru pentru organizaţiile neguvernamentale din domeniul prevenirii violenţei şi abuzului domestic.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

FESTIVALUL VOLUNTARILOR 2012, ediția a X-a în Moldova

„Jos palaria” în fața voluntarilor!

Faci parte din marea familie a voluntarilor și crezi că merițsă fii apreciat? Aplică acum la concursul organizat în cadrul Festivalului Voluntarilor 2012, la una din urmatoarele secțiuni:

- cea mai activa organizație care promoveaza voluntariatul în R. Moldova;
- cel mai activ coordonator de voluntari;
- cel mai activ voluntar;
- cel mai activ jurnalist care promoveaza voluntariatul. Jurnaliștii interesați trebuie să-și prezinte materialele (în original sau copia) publicate pe parcursul anului 2012;
- cel mai bun eseu la tema: "Un voluntar activ și implicat este un cetațean adevarat;
cel mai reușit video de promovare a voluntariatului;
- cel mai tînar și cel mai în etate voluntar;
- cel mai activ Consiliu Local de Tineret care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2012;
- cel mai bun proiect/ activitate/ acțiune de voluntariat realizată în 2012. Prezentați o descriere a acestuia/acesteia însoțită de poze, video alte materiale relevante.


Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

Burse VictoriabankA treia ediţie a „Programului de burse Victoriabank” 
Cu ocazia Zilei Internaționale a Studentului, Victoriabank lansează cea de-a treia ediție a Programului de Burse Victoriabank în cadrul căruia vor fi selectaţi 100 de tineri care au obţinut rezultate remarcabile atât în domeniile de studii, cât şi în activităţile extra curriculare.

 „Deja al treilea an Victoriabank lansează Programul de burse Victoriabank oferind 70 de burse de merit şi 30 de burse sociale pentru 100 cei mai sârguincioși şi capabili studenți din ţară. Valoarea totală a celor 100 de burse acordate este de 650 mii lei. Susținerea şi promovarea tinerilor talentați este una din direcțiile principale ale Programului de responsabilitate social-corporativa „Deschide ușile spre viitor” a menţionat Ludmila Vangheli, vicepreşedintele BC „Victoriabank” S.A. 


Citeste mai departe

Categoria: Burse

Reţeaua centrelor de tineret în acţiune

După Şcoala de Vară, 30 de reprezentanţi ai centrelor de tineret s-au întrunit la cea de-a doua şedinţă din cadrul reţelei centrelor de tineret, la data de 24 octombrie 2012, la Chişinău în incinta Centrului Summit Events.

Ședința respectivă a rețelei centrelor s-a realizat la inițiativa Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, în cadrul Proiectului ”Consolidarea capacităţilor centrelor de resurse pentru tineret în promovarea participării tinerilor”, unde au participat 12 centre din regiunile: Cahul, Ungheni, Bălţi, Făleşti, Sîngerei, Soroca, Edineţ, Basarabeasca, Criuleni, Lăpuşna, Cărpineni şi Leova.
Citeste mai departe

Categoria:

Voluntarii din Soroca luptă contra Violenţei în Familie

30 de voluntari, la data de 15 octombrie 2012, au participat la un seminar cu genericul “Violenţa în familie”, care s-a desfăşurat în cadrul Centrului de Resurse pentru Tineret “DACIA”. Activitatea a avut drept scop, informarea tinerilor despre violenţa în familie, deoarece ei sunt viitorul ţării.

Fiindcă, violenţa în familie este o problemă actuală a întregii comunităţi, tinerii voluntari au decis să înceapă de la ei, cu inițiativa de a informa şi instrui voluntarii centrului, ca apoi ei la rândul lor să informeze cât mai mulţi tineri.
Citeste mai departe

Categoria:

O nouă oportunitate pentru tineri

În incinta Centrului de Resurse pentru Tineret “DACIA”, oraşul Soroca, la data de 08 octombrie 2012 s-a început un nou curs sectorial pentru studierea calculatorului. Activitatea este organizată și desfăşurată în cadrul proiectului “Locuri de muncă pentru tineri”-MEDA J4Y,  susţinută financiar de Argidius în colaborare cu reprezentanţa Winrock Moldova, la solicitările studenţilor şi tinerilor antreprenori. La curs participă 20 tineri din oraşul Soroca şi din localităţile limitrofe.
Citeste mai departe

Categoria:


<< 1 ... 376 377 378 ... 397 >>