Sesiune de informare și proiecție de film pentru tinerii din Soroca  Sesiune de informare și proiecție de film pentru tinerii din Soroca  

Deși, este sfârșitul anului de învățământ tinerii din orașul Soroca  nu au ezitat să participe la sesiunea de informare din cadrul proiectului Dialog Intercultural Moldova. Atelierul a fost moderat de una din cele mai active participante a acestui proiect  Babcenco Iulia, care a  desfășurat la data de 22 mai o sesiune informativă  în incinta CRT DACIA cu tematica „Atitudini, stereotipuri, prejudecăţi şi discriminare”.
Citeste mai departe

Categoria:

Stop discriminări !

Cu acest slogan la  data de 17 mai în incinta CRT DACIA  s-a desfășurat atelierul  de instruire pentru cadrele didactice cu tema „Atitudini, stereotipuri, prejudecăţi şi discriminare”, parte componentă a proiectului „Dialog Intercultural în Moldova”. La acest atelier  au participant 20 de profesori din cadrul liceelor - Liceul Teoretic „Petru Rareș”, Liceul Teoretic „Constantin Stere”, Liceul Teoretic „Alexandru Pușkin” cât și din raion, precum profesori din Gimnaziul  Volovița și Rublenița.
Citeste mai departe

Categoria:

Trening de instruire pentru profesionişti

La data de 15-16 mai în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, s-a desfăşurat un trening cu genericul „Dezvoltarea abilităţilor de lucru în grup”, care face parte din cadrul proiectului „Abordarea Efectelor Negative ale Migraţiei asupra Minorilor şi Familiilor Rămase în Ţară”,finanţat de Uniunea Europeană, co-finanţat şi implementat de Ministerul Muncii şi Politicilor Sociale al Italiei în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Misiunea în Moldova.  Scopul principal al acestei activităţi a fost: întărirea competenţelor relaţionale a unui singur operator, cât şi a grupului în relaţie cu minorii.


Citeste mai departe

Categoria:

Curs de contabilitate 1C_CRT DACIA_Winrock Moldova_Fundația Argidius

În cadrul Proiectului ”Locuri de muncă pentru tineri”, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA a lansat astăzi, Cursul de instruire avansată “Eficientizarea evidenţei contabile şi a managementului financiar prin implementarea programului specializat 1C Contabilitate”.

Cursul are o durată de 50 ore total și este structurat pe cinci modulele. Beneficiarii cursului sunt persoane tinere, din localitățile raionului Soroca, care au deja studii de contabilitate, dar nu cunosc să opereze cu Programul de contabilitate 1C, iar cursul îi v-a avantaja să-și păstreze locul de muncă sau să se angajeze la o întreprindere în calitate de contabil având aceste cunoștințe, inclusiv sunt și tineri antreprenori, care doresc să-și automatizeze evidența contabilă sau tineri care își planifică să-și lanseze propria afacere și vor să aplice din start un nivel mai avansat de evidență a afacerii.
Citeste mai departe

Categoria: Comunicate

Echipa de Rugby Tag Soroca

În perioada de 28-29 aprilie s-a desfăşurat Campionatul de Rugby Tag, care a avut loc  la Tiraspol şi la Chişinău, unde au fost implicați circa 250 de tineri de pe ambele părţi ale râului Nistru. Campionatul de Rugby Tag face parte din cadrul proiectului “Sportul în schimbul drogurilor”. Activitatea respectivă este o componentă a programului „Măsuri de consolidare a încrederii între malurile râului Nistru”, organizat de către Consiliului Europei din Republica Moldova, cu scopul de a îmbunătăţi deprinderile de viaţă ale tinerilor. Acest campionat a derulat pe parcursul a două zile, la care au participat echipele din Liceul Teoretic „Petru Zadnipru”, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”,
Citeste mai departe

Categoria:

Finala TVC 2012Marea finală a Concursului raional ”Tineri, Veseli și Curajoși” a avut loc recent la data de 29 aprilie, unde sau întrecut în arta umorului tineri din cadrul a trei echipe, „Bufnița” de la Colegiul de Arte, „Eldorado” de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” și echipa „Moldovenii” de la Liceul Teoretic „Constantin Stere”. Finala s-a dovedit a fi una plină de emoții și tensiune maximă în holul Palatului de Cultură din orașul Soroca, unde suporterii echipelor iau susținut cu aplauze, iar ceilalți spectatori au simțit cu adevărat ce înseamnă o competiție, pentru care tinerii au muncit și au dat dovadă de calități necesare pentru a deveni învingători.
Citeste mai departe

Categoria:

Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova

Chişinău, 02 mai 2012 –  Ministrul Tineretului și Sportului Ion Cebanu a semnat astăzi un ordin, cu  privire la  aprobarea  Planului de acţiuni pe anii 2012 - 2013 al  Ministerului pentru implementarea Strategiei naţionale anticorupţie pe anii 2011-2015 aprobată prin Hotărîrea Parlamentului nr.154 din 21.07.2011.
Citeste mai departe

Categoria:


<< 1 ... 383 384 385 ... 395 >>