Burse internaţionale pentru absolvenții moldoveni

Turcia, Germania, Ungaria sunt doar câteva din țările care oferă burse pentru cetățenii străini, inclusiv cei din Republica Moldova.

Ministerul Educației a publicat cîteva oferte pentru absolvenţii instituţiilor superioare de învăţământ.

Bundestagul german, în cadrul programului „Burse Parlamentare Internaţionale 2013”, oferă burse pentru absolvenţii instituţiilor superioare de învăţământ din Republica Moldova. Informaţii detaliate despre programul de burse, condiţii de eligibilitate, procedura de aplicare şi, respectiv, cea de selectare, pot fi accesate pe pagina web a Parlamentului Federal al Germaniei: http://www.bundestag.de/ips.

Termenul limită de aplicare – 30.06.2012, iar dosarele pot fi expediate în adresa Ambasadei Republicii Federale Germania la Chişinău: www.chisinau.diplo.de.


Citeste mai departe

Categoria: Burse

 Noile idei de afacere ale viitorilor antreprenori

Oportunități pentru Tineri Centrul DACIA

În afaceri, motivaţia are o importanţă extrem de mare, entuziasmul şi dorinţa de a reuşi, fiind condiţiile esenţiale pentru succesul întregii activități antreprenoriale. Astfel dorinţa de a avea propria afacere, un loc de muncă stabil, pentru asigurarea unui viitor mai prosper în Republica Moldova, ia determinat pe mai mulți tineri să participe la instruirile organizate de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.


Citeste mai departe

Categoria:

Oportunitati CRT DACIADe la teorie la practică

În afară de serviciile oferite tinerilor de către Centrul de Resurse pentru Tineret  DACIA, în cadrul instituției își petrec practica tehnologică studenţii de la specialitatea de asistenţă socială din cadrul Colegiului Pedagogic „Mihai Eminescu” din orașul Soroca. Studenţii care au avut posibilitatea de a se înrola în calitate de stagiar la serviciul de reintegrare socială din cadrul centrului au relatat despre experiența acumulată în cadrul unui interviu cu mentorii lor.
Citeste mai departe

Categoria:

Spoială Gabriela - Miss Soroca 2012Spoiala Gabriela – Miss Soroca 2012

Din negura antichităţii până în zilele noastre, frumuseţea femeii a strălucit şi a dăinuit peste veacuri. Primul concurs "Miss Univers" a fost organizat pentru prima dată în oraşul Galveston, Texas, SUA, iar câştigătoarea primei ediţii a "Concursului Internațional de Trăsături Fizice" a fost Miss Franţa. Concursul de frumusețe a fost difuzat prima dată în anul 1955 şi a devenit unul dintre cele mai populare şi mediatizate competiţii de frumuseţe din lume. Concursurile de frumusețe se organizează anual în toată lumea, relatând despre cele mai frumoase domnișoare, care  concurează  pentru titlul de „Miss”. Astfel de concurs este caracteristic persoanelor care iubesc frumosul şi care înțeleg că frumusețea este o artă și de care se bucură fiecare femeie din lume.

Astfel de concursuri au loc și în orașul Soroca, iar ultimii trei ani sunt organizate de Consiliul Local al Tinerilor în parteneriat și cu sprijinul din partea Primăriei orașului Soroca și Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA.
Citeste mai departe

Categoria:

Cursuri antreprenoriale_CRT DACIACentrul de Resurse pentru Tineret DACIA v-a organiza prezentarea planurilor de afaceri elaborate de către tinerii participanţi la cursul de antreprenoriat

Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, v-a organiza la data de 15 martie 2012, la orele 10.00, în incinta sediului său, prezentarea planurilor de afaceri a tinerilor participanţi la cursul de antreprenoriat. Activitatea este desfăşurată în cadrul proiectului “Educaţie şi Instruire în Domeniul Activităţii Antreprenoriale şi Angajării în Câmpul Muncii - II”, susţinută financiar de Winrock Moldova.
Citeste mai departe

Categoria: Comunicate

Concurs de recrutare a voluntarilor_CRT DACIA

Concurs de selectare a tinerilor voluntari

Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, anunță o nouă rundă de înscriere a tinerilor pentru serviciul de voluntariat.

Cine poate participa:

  • tineri cu vârsta de 14-30 ani;
  • cei care locuiesc în oraşul Soroca sau în localităţile rurale ale raionul Soroca;
  • sunt implicaţi activ în instituţia unde învaţă;
  • sunt disponibili pentru a acorda timp activităţilor de voluntariat;
  • au dorinţa de a ajuta comunitatea;
  • sunt motivaţi de a contribui la schimbarea unui viitor mai bun.
    Citeste mai departe
    Categoria: Concursuri

Miss Soroca 2012Anunț

Primăria oraşului Soroca în parteneriat cu Consiliul Local al Tinerilor din orașul Soroca invită domnişoarele la concursul “Miss Soroca 2012”, care va avea loc la data de 8 Martie, în incinta Palatului de Cultură. Acest concurs a devenit un obicei pentru orașul Soroca, fiind organizat în fiecare an de către Consiliul Local al Tinerilor în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA şi Primăria oraşului Soroca.


Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri


<< 1 ... 387 388 389 ... 395 >>