Dezbatere publica Soroca

Tinerii din orașul Soroca - la o dezbatere publică

La data de 22 februarie 2012, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA a fost desfăşurată o dezbatere publică, cu genericul „Participarea Tinerilor din Moldova”. Activitatea a fost organizată şi finanţată de Fundaţia Est-Europeană. La dezbatere au participat 50 de tineri din instituţiile de învăţământ din oraşul Soroca împreună cu angajaţii Centrului DACIA.


Citeste mai departe

Categoria:

Consiliul Local al Tinerilor Soroca

Seara Îndrăgostiţilor organizată de Consiliul Local al Tinerilor din Soroca

Ziua Îndrăgostiților care este numită și ziua Sfântului Valentin - este sărbătoarea iubirii și se celebrează în fiecare an pe data de 14 februarie, pentru tinerii îndrăgostiți atinși de Săgeata lui Cupidon. Istoria susține că în timpul împăratului roman Claudiu al II-lea, erau interzise căsătoriile, deoarece bărbații familiști refuzau să mai plece în armată.
Citeste mai departe

Categoria:

Curs Afaceri_CRT DACIASe pregăteşte un nou grup de tineri antreprenori

Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA a lansat  la data de 13 februarie 2012, un nou curs de lungă durată cu tematica „Managementul eficient al afacerii proprii”.  Activitatea este desfăşurată în cadrul  Proiectului “Educaţie şi instruire în domeniul activităţii antreprenoriale şi angajării în câmpul muncii - II”, finanţat de Winrock Moldova. De acest curs beneficiază  peste 20 de tineri, selectaţi în bază de concurs care sunt din or. Soroca şi din localităţile rurale: sat. Alexandru cel Bun, Parcani, Rudi, Bădiceni, Tătărăuca Veche, Cureşniţa-Veche, Slobozia Cremene, Stoicani, Vădeni.
Citeste mai departe

Categoria:

Concurs Voluntarul Anului 2011Voluntarul Anului 2011

Voluntar înseamnă a activa din propria dorinţă în folosul altora, fără a primi o contra-prestaţie materială. Lucrul de voluntariat este unul nobil şi  cel care deţine acest titlu este un om onorat. Mândri de lucrul pe care-l fac sunt şi tinerii din cadrul Consiliului Local al Tinerilor din oraşul Soroca, care activează în bază de voluntariat.

Pe data de 31 ianuarie în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret  DACIA a avut loc concursul „Voluntarul Anului2011”. Pentru a participa la concurs, tinerii voluntari au depus dosare care au conţinut, CV-ul personal şi o scrisoare despre experienţa de voluntar. La eveniment au fost prezenţi tineri din cadrul Consiliului Local de Tineret, reprezentanţi din cadrul Primăriei oraşului Soroca şi a Centrului DACIA.
Citeste mai departe

Categoria:

YPEERReţeaua Educatorilor de la Egal la Egal Y-PEER Moldova, UNFPA- Fondul ONU pentru Populaţie, anunţă concurs de eseuri dedicat Zilei Iubirii-14 februarie

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, care este marcată la 14 februarie, reţeaua Y-PEER Moldova te invită să participi la o competiţie de eseuri, bazându-te pe unul dintre citatele:

  • Nu poate să existe niciodată o mare iubire fără o responsabilitate corespunzătoare.
  • Dragostea este singura boală fără de care nu eşti sănătos.


Citeste mai departe

Categoria: Concursuri

Burse în FranţaBurse de studii pentru 2012/13 oferite de Guvernul Francez

Guvernul francez cu sprijinul Ministerului francez al afacerilor străine și europene, va acorda pentru anul universitar 2012/13, mai multe burse studenților doritori de a urma o formare integrală sau parțială în instituțiile superioare de învățământ din Franța.

Bursele pot fi acordate studenților doritori să se înscrie la master, sau să realizeze formări la finele cărora vor obține o diplomă echivalentă cu cea de master.


Citeste mai departe

Categoria: Burse

Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii MoldovaConsultări publice în politici de tineret

Chişinău, 18 ianuarie 2012 – Ministerul Tineretului şi Sportului organizează în data de 19 ianuarie 2012 o masă rotundă privind consultarea propunerii de politică publică ,,Consolidarea capacităţilor Centrelor de Resurse pentru Tineret”, document elaborat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor de management al politicilor publice”, administrat de Ecorys UK. 
Citeste mai departe

Categoria: Comunicate


<< 1 ... 388 389 390 ... 395 >>