Participă şi tu la schimbul intercultural din Elveţia!

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), cu suportul Fundaţiei pentru Copii „Pestalozzi” (Elveţia), anunţă concurs de selectare a 40 de tineri pentru schimbul intercultural în Satul Copiilor, Trogen, Elveţia. În cadrul schimbului intercultural, în perioada 14 octombrie – 2 noiembrie 2017, participanții vor fi implicați în activităţi de educaţie non-formală împreună cu alți tineri din Elveția, Macedonia, Serbia, Polonia sau Ucraina. Organizatorii achită programul educațional, cazarea şi alimentarea participanţilor pe durata proiectului.

 

Poţi aplica dacă:

ești născut(ă) în anii 2000 - 2001;

ai pașaport biometric valabil cel puțin până în aprilie 2018;

ești captivat de cultura altor popoare;

eşti gata să împărtăşeşti cunoştinţele dobândite la întoarcere (să organizezi o activitate de follow-up pentru colegii tăi de şcoală, prieteni etc.);

ai posibilitatea să achiţi parțial cheltuielile de transport tur-retur Elveţia - Moldova.

 

Ai mai multe şanse să fii selectat(ă) dacă:

eşti participant(ă) în cadrul activităţilor organizate de către proiectul „Dialog intercultural în Moldova” (ateliere de lucru pentru tineri, sesiuni de informare, proiecţii de film, etc.);

ești voluntar(ă)  sau membru(ă)  activ(ă)  în cadrul unui ONG, Centru pentru Tineri, Consiliu local al elevilor/tinerilor. Obligatoriu se va prezenta o scrisoare de recomandare;

reprezinţi un grup etnic minoritar;

locuiești în regiunile: Bălți, Chișinău, Cimișlia, Edineț, Soroca, Ungheni, Cahul și UTA Găgăuzia.

 

Cum participi:

citești cu atenție ghidul participantului;

prezinți o scrisoare de intenție de maxim o pagină (A4);

completezi formularul de aplicare și atașezi copia pașaportului biometric;

participanții selectați vor achita (din cont propriu sau prin colectare de fonduri) suma de  3000 de lei, care acoperă parțial cheltuielile de transport Chişinău – Trogen - Chişinău; alimentarea în timpul călătoriei (tur-retur).

 

Scutirea de taxă de participare:

10 participanți vor fi scutiți de taxa de participare. Pentru a intra în competiție pentru scutirea de taxă, trebuie să:

completezi formularul de solicitare a scutirii de taxă;

 

Prioritate pentru scutirea de taxă vor avea tinerii din familiile social-vulnerabile din localitățile de implementare a proiectului (la prezentarea documentelor relevante sau a altor evidențe).

 

Așteptăm dosarele candidaților, până la data de 25 august 2017, la adresa indicată mai jos :

 

or. Soroca, str. Mihai Sadoveanu nr. 21, Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA”, Stela Babici

mob: (+373) 68 338 284, e-mail: stela.babici@yahoo.com.

 

Pentru mai multe detalii contacteaz-o pe Verginia Acălugăriței, coordonatoarea schimbului intercultural, la numărul de telefon (+373) 69 217 727 sau la adresa  schimb.intercultural@gmail.com.

# Formular de aplicare

Formular scutire taxa

Ghidul participantului