Membrii fondului pentru Tineri, promovează programul de granturi în rândul tinerilor din comunitățile rurale

La data de 17 august, membrii Fondului pentru Tineri Soroca și echipa Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, au lansat campania de promovare a Programului de Granturi pentru Tineri ediția VI-2017, în localitățile rurale ale r-nului Soroca.

Membrii Fondului pentru Tineri s-au întâlnit cu primari, directori de instituții și tineri din localitățile: Rubleniţa, Şolcani, Bădiceni, Băxani, Căinarii-Vechi, Bulboci, Voloviţa, Vasilcău, unde au prezentat grupurilor de inițiativă scopul programului care este de a încuraja participarea civică a tinerilor la dezvoltarea socială şi economică a comunităților în care locuiesc prin oferirea de suport financiar pentru realizarea inițiativelor acestora. Desigur un accent important pe care s-a axat prezentarea au fost menționate tipurile de activități eligibile pentru programul de finanțare a anului 2017.

Scopul vizetelor în teritoriu este de a prezenta Programul de granturi care a fost lansat la data de 7 august și se va încheia la 30 septembrie 2017. Astfel cei care vor fi insistenți, și vor aplica pot câștiga un grant în valoare de până la 10 000 lei pentru un proiect. Proiectul ”Fondul pentru Tineri”, pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri.

Vă informăm că promovarea Programului de Granturi pentru Tineri urmează să fie prezentat și în alte localități din r-nul Soroca.

Proiectul ”Fondul pentru Tineri Soroca” este implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în parteneriat cu Consiliul Raional Soroca, Primăria orașului Soroca și cu suportul financiar al Fundației Est- Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei.