Cafenea publică „Cum putem preveni violența domestică”, acesta este genericul cafenelei publice ce s-a desfășurat la 24 octombrie 2017, în incinta Restaurantului “Briz”, din municipiul Soroca. 

Prezenți la cafeneaua publică au fost reprezentanții Consiliului Raional Soroca și Primăriei municipiului Soroca, reprezentanți ai Centrului Medicilor de familie, Penitenciarului nr. 6, Soroca, Inspectoratul  de poliției, Instituții de învățământ, tineri, voluntari și reprezentanți ai Centrului DACIA.

 

 

Activitatea a avut ca rezultat final sensibilizarea opiniei publice și factorilor de decizie asupra fenomenului de violență domestică.

 

În timpul activității, au fost propuse mai multe idei și soluții care au vizat nonviolența domestică. Toate concluziile acumulate de la cele 4 grupuri de participanți au fost audiate în plen spre finalul activității.

 

Proiectul „Fii TU Schimbarea”, este implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și susținut financiar de Fundația OAK prin intermediul Centrului de Drept al Femeilor Republica Moldova.