În perioada octombrie 2017 în instituțiile beneficiare ale proiectului „Școala mea”:

Gimnaziul „Simion Simion Cibotaru” din satul Cobîlea, Șoldănești;

Gimnaziul „Dumitru Matcovschi” din Vadul-Rașcov, Șoldănești;

Liceul Teoretic „Constantin Stere” din municipiul Soroca;

Gimnaziul „Victor Coțofană” din Chetrosu, Drochia

s-au desfășurat audierile publice ale bugetelor școlilor. Audierile publice din cele 4 școli beneficiare s-au dovedit a fi foarte populare, atestându-se o participare activă a tuturor reprezentanților comunității: reprezentaţi ai administraţiilor publice locale, părinţi, elevi, profesori etc. Din procesele verbale întocmite la aceste evenimente, se desprind un șir de propuneri și acțiuni concrete de soluționare a celor mai arzătoare probleme de dotare și modernizare a bazei materiale și procesului educativ, care ar putea să contribuie la îmbunătățirea situației existente.

În procesul de pregătire, organizare și desfășurare a audierilor publice ale bugetelor, școlile beneficiare ale proiectului au fost ghidaţi de echipa Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA dar și echipa Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”.

Audierile publice ale bugetelor şcolilor organizate și desfășurate în premieră în cele patru școli beneficiare din raionul Soroca, Drochia și Șoldănești au permis reprezentanților comunităților să se informeze și să cunoască mai bine prioritățile de dezvoltare ale instituțiilor educaționale și resursele disponibile, să ia parte activă la dialogul privind executarea bugetelor și proiecția bugetelor pe anul 2018, să facă propuneri concrete și astfel să se simtă responsabili de dezvoltarea școlilor în care își fac studiile copii lor.

"Vrem să dezvoltăm o societate de oameni informați și implicați, capabili să-și schimbe soarta singuri, iar educarea unor astfel de cetățeni începe la școală. În aceste condiții, proiectul „Școala Mea” a venit să susțină această misiune nobilă, prin organizarea unor astfel de eveniment ca audierile publice."

Proiectul „Școala mea” este implementat cu suportul financiar oferit de Parteneriatul Global pentru Responsabilizare Socială al Băncii Mondiale și suportul informațional al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.