De o super discotecă cu tematica ”Black&White”, au avut parte tinerii din Soroca, la data 18 ianuarie 2018, în incinta Palatului de Cultură. După titlu și vestimentație, tinerii au venit îmbrăcați alb-negru.

”O seară pentru noi tinerii, o seară în care uităm de griji, o seară în care distracția este pe primul loc,” a menționat Andrei Covalciuc, tânăr prezent la eveniment.

Evenimentul a început cu un spectacol muzical oferit de Corina Teleatnic, membră a Fondului pentru Tineri Soroca și premiată în ianuarie 2018 cu locul III, la Concursul ”The Best Voice Moldova”, desigur și elevii Colegiului ”Mihai Eminescu”, au prezentat un program artistic, ridicând dispoziția de dans publicului.

La întrebarea: “De ce? Black&White?”,  tinerii organizatori au fost foarte  ingenioși și au răspuns ferm “Deoarece e euforie de iarnă, e în vogă alb și negru”. O altă afirmație a fost spusă de Vlada Ciubuc, ”albul transmite puritate , iar negrul este o culoare extrem de puternica, atunci când este combinat cu alte culori, noi am asimilat aceste culori cu noi ”tinerii”, suntem puternici dar avem nevoie de suport și încurajare pentru a ne dezvolta.”

Tinerii au donat câte 10 lei, procurând biletul de intrare, contribuind astfel la completarea resurselor financiare pentru programul de granturi a Fondului pentru Tineri Soroca, ca ulterior să fie susținute proiectele depuse de către grupurile de inițiativă a tinerilor din comunitățile municipiului Soroca. Inclusiv doritorii au putut participa și la loteria organizată de tinerii din echipa Fondului pentru Tineri.

Acest eveniment a fost organizat la inițiativa membrilor Fondului pentru Tineri, susținuți de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, Consiliul Raional Soroca și Primăria municipiului Soroca.

Proiectul ”Fondul pentru Tineri” este implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, cu suportul Fundației Est-Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei, inclusiv la nivel local de Consiliul Raional Soroca și Primăria Municipiului Soroca.

Parteneri media: „Ziarul Nostru” și „Observatorul de Nord”.