Primăria Municipiului Soroca și membrii Consiliul Local al Tinerilor, au fost cei care au adus în dar câte un cuvânt de felicitare și un mărțișor cu ocazia sosirii primăverii. Sorocenii au fost plăcut surprinși în plină stradă bucurânduse de darul acordat, alții fiind surprinși chiar la locul de muncă. Mărțișorul fiind dăruit ca un vestitor al primăverii și al învierii naturii.

Mărţişorul este purtat întreaga lună martie, după care este prins de ramurile unui pom fructifer. Se crede că aceasta va aduce belşug în casele oamenilor. Se zice că dacă cineva își pune o dorinţă în timp ce atârnă mărţişorul de pom, aceasta se va împlini. La începutul lui aprilie, într-o mare parte a satelor din Moldova, pomii sunt împodobiţi de mărţişoare. Mărţişorul este o tradiţie în România, Republica Moldova şi teritoriile învecinate locuite de români. Obiceiuri similare sunt întâlnite în Bulgaria, Albania, Macedonia. Mărțișorul împreună cu primii ghiocei și primele rândunele vestesc regenerarea naturii.

Fie ca această primăvara să vă aducă noi speranțe, pace în suflet, gingășie, dragoste, putere și multe realizări. O primăvară fericită, plină de energie, entuziasm și bucurii. Evenimentul este organizat anual de Primăria municipiului Soroca și Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.