La data de 26 aprilie, în incinta Palatului de Cultură Soroca, va avea loc Concursul umoristic TVC 2018, cu genericul ”Tinerii de ieri și de azi”.

Concursul ”Tânăr Vesel Curajos 2018” are drept scop valorificarea şi promovarea potenţialului creator al tinerei generaţii.

 Probele concursului sunt:

  • Prezentarea, (salutarea spectatorilor, prezentarea instituției și a echipei, etc.)-15 min. per echipă. Criterii de apreciere: aspectul estetic, cultura comunicării, originalitatea, creativitatea, expresivitatea, respectarea limitei de timp;
  • Proba video cu tematica, ”O zi din viața unui tânăr”-15 min.per echipă. Criterii de apreciere: aspectul estetic,cultura comunicării, originalitatea, creativitatea, expresivitatea, respectarea limitei de timp;
  • Proba surpriză, echipele vor trage la sorți câte 3 fraze pregătite de organizatori şi timp de 1 minut vor aranja și alcătui frazele, echipele vor trebui să alcătuiască pe loc aranjarea frazelor. Criterii de apreciere: ingeniozitate, istețime, inventivitatea. 
  • Tema de acasă, cu tematica ”Tinerii de ieri și de azi”-15 min. per echipă, (prezentarea unei scenete umoristice cu referire la genericul concursului). Criterii de apreciere: măiestria artistică, originalitatea, creativitatea, expresivitatea, respectarea limitei de timp;
  • Proba intelectuală ”Competiția căpitanilor”, echipele vor pregăti din timp câte o întrebare care va fi adresată echipelor adversare de către căpitani, apoi timp de 1 minut căpitanul se va consulta cu echipa răspunsul care va fi oferit, apoi va oferi răspunsul în plen. Inclusiv fiecare echipa va oferi și răspunsul lor la întrebarea pregătită. Criterii de apreciere: ingeniozitate, istețime, inventivitatea. 

Concursul raional umoristic intelectual TVC-2018, este organizat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în cadrul Planului de Activități în domeniul Tineret din cadrul Raionului Soroca pentru perioada anului 2018 cu suportul financiar exclusiv, din partea Consiliului Raional Soroca.

Înscrierea la concurs se face prin depunerea dosarului de participare la secretariatul Concursului, până pe data de 20 aprilie, ora 16:00, la Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, situat pe adresa: str. M. Sadoveanu, 21, mun. Soroca, Republica Moldova, tel. +373 230 23619, 067301204, persoana de contact: Sîrbu Cristina. 

Cei interesați pot descărca Regulamentul cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului TVC 2018 cu genericul "Tinerii de ieri şi de azi", precum și formularul de aplicare.

Dosarul poate fi expediat și prin intermediul poștei electronice, la adresa crtdacia@gmail.com.

Parteneri media: Ziarul Nostru, Observatorul de Nord.