Astăzi, a fost lansat programul educațional școlar ”Despre Tine”, și în Soroca, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA,  continuă programul care este orientat spre formarea deprinderilor de viață și contribuirea la educația elevilor referitor la schimbările care survin în perioada pubertății, igienei și stilului de viață.

Prezentarea a fost realizată în incinta Gimnaziului din Rublenița și Șolcani, pentru fetițele de vârsta 12-14 ani. 

Programul Educational Always inițiat de compania Procter&Gamble este gratuit, profesional și non comercial, raspunzând nevoii de informare atât la nivel de școală, cât și la nivelul întregii comunitati prin, completarea programei școlare, punerea la dispoziția fetelor a unor informații pe care nu le pot găsi ușor în altă parte.  Acest program se desfașoară cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Subiectele abordate în cadrul instruirii au fost, anatomia și fiziologia femeii, ciclul menstrual, cum se aleg și cum se folosesc produsele de protecție feminină, îndreptarea concepțiilor greșite cu privire la pubertate, menstruație și folosirea produselor de protecție feminină, igiena. Aceste subiecte au fost discutate în cadrul sesiunii, care își propun, pe lângă informațiile oferite, să raspundă la cât mai multe întrebări care le framantă pe tinerele fete.

Un alt subiect abordat a fost informarea adolescentelor despre schimbările fizice și emoționale ce se petrec în această perioadă, inclusiv educarea lor în privința igienei feminine în perioada. La sfârșitul activității, fiecare participantă a primit un set de materiale educaționale și mostre de produse Always, oferite de partenerul Campaniei ”Indigo Grup/Grey” SRL.

Vă informăm că campania urmează să fie implementată în mai multe instituțiile de învățământ din orașul și raionul Soroca. Campania este realizate cu suportul Programului Național-ALWAIS SCHOOL PROGRAM, ”Indigo Grup/Grey” SRL.