Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, anunţă începerea procesului de selectare a participanților la Treningul de formare a tinerilor formatori de opinie ”Mituri și realități despre violența în familie”. Vor fi selectați 20 de tineri, în bază de concurs, şi formaţi ca lideri formatori de opinie. Treningul va fi organizat în cadrul Centrului DACIA, cu o durată de 3 zile, şi va include instrumente metodologice inovaţionale de formare, bazate pe ateliere practice, simulare, lucru în grupuri, activităţi interactive. Subiectele principale ale seminarului se vor axa pe transmiterea mesajelor de sensibilizare a tinerilor pentru prevenirea violenței domestice, mituri și realități despre violența în familie. Tinerii formaţi vor fi implicaţi în desfăşurarea sesiunilor de informare şi sensibilizare a semenilor din orașul Soroca.

Proiectul ”Fii tu schimbarea II”, este finanțat de Centrul de Drept al Femeilor și implementat de Centrul de  Resurse pentru Tineret DACIA la nivel local. Scopul acestui proiect este de a preveni violența domestică în rândul generației tinere din orașul Soroca.

Prin instruirea dată se urmărește obiectivul de forma și abilita un grup de tineri lideri ca formatori de opinie, pentru realizarea treningurilor de prevenirea violenței domestice cu semenii lor din instituțiile de învățământ din orașul Soroca.

Criterii de selectare a participanţilor:

  • activism în comunitatea locală;
  • dorință de implicare civică;
  • manifestarea interesului faţă de activităţile proiectului şi instruire;
  • abilități de comunicare;
  • experiența nu este obligatorie;
  • vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani.

Dosarul depus va conţine: Formularul de înscriere completat în variantă electronică. Este un model standard care poate fi solicitat și în variantă scrisă de la sediul centrului.

Dosarul va fi expediat la adresa electronică: crt.dacia@gmail.com sau la sediul Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, care se află pe adresa: str. Mihai Sadoveanu nr. 21, mun. Soroca, MD-3006, Republica Moldova. Pentru informații suplimentare contactați: Sîrbu Cristina, coordonator program, tel: +373 230 23619 sau 067301205.

Data limită de înscriere: 6 mai, orele 17:00.

Persoană de contact: Ursachi Carolina, Coordonator, tel.: 0230 23619.