Șase absolvenți ai Școlii Profesionale Soroca, beneficiari ai Proiectului ”Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii FOCUS III”, au fost angajați recent la restaurantul ”SALAT” din municipiul Soroca. Tinerii au beneficiat de suport din partea Centrului DACIA, la pregătirea CV-ului, scrisorii de intenție, cât și la prezentarea pentru interviu.  

Tinerii angajați sunt mulțumiți de locurile de muncă obținute, menționând că solicitări de angajare în câmpul muncii sunt puține, în special pentru absolvenți, şi atunci când se prezintă la un interviu agentul economic de obicei menționează că nu corespunde postului solicitat.

Ca proaspăt absolventă a Școlii Profesionale, care eram în căutarea unui job, cel mai important lucru pentru mine este să conștientizez că, reușita în carieră depinde de mine, de atitudinea pe care o am față colegi și de locul de muncă primit, menționează Ana-Maria Cernei, beneficiară a proiectului.

Administratoarea restaurantului Olga Iațco, a menționat că într-adevăr este mai ușor să angajezi personal calificat, dar după întâlnirea cu echipa proiectului a decis că şi-ar dori să angajeze și tineri specialiști, absolvenți, „Suntem nevoiți să lucrăm și să-i instruim pe tinerii angajați, pentru că specialiști de care avem nevoie, chelneri, bucătari specializați nu se prea găsesc în regiuni. Prin urmare, ne rămâne să alegem din specialiștii care sunt la moment.”

Tinerii angajați vor beneficia de stagiu de practică, timp de o lună ceea ce îi va ajuta la dezvoltarea capacităților și potențialului lor organizatoric.

Tocmai ai scăpat de grija care te măcina de câteva luni încoace-examenele-dar parcă, la o privire mai atentă, îți dai seama că greul abia acum începe. Întrebarea care te frământă acum este „UNDE MĂ ANGAJEZ? Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, te informează că există angajatori care oferă oportunități pentru absolvenți, fie că este vorba de joburi stabile sau stagii locul de muncă.

Pentru a beneficia de suportul necesar poți să te adresezi direct la sediul Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, care se află pe adresa: str. Mihail Sadoveanu nr. 21, MD-3006, mun. Soroca, inclusiv, suntem deschiși să ne contactezi la telefonul +373 230 23619, sau prin email: crt.dacia@gmail.com.

Persoana de contact din cadrul Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, cu care urmează să ei legătură, este Suveica Veronica, Coordonator al Serviciului de medierea muncii: Date de contact: telefon: +373 67301204, e-mail: suveicaveronica@gmail.com.

Suportul oferit tinerilor în procesul de căutarea unui loca de muncă și angajarea pe piața muncii este oferit de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în cadrul proiectului "Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii FOCUS III", finanțat de Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova, care are ca obiectiv general, creșterea gradului de integrare a tinerilor din raionul Soroca și din regiune pe piața muncii locale.