La data de 14 mai, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, a organizat o masă rotundă cu angajatori și tineri, potențiali angajați cu scopul de prezenta prioritățile Proiectului ”Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii - FOCUS III”.
Ca invitat special și viitor angajator pentru tinerii specialiști, am avut-o pe Seroveț Anastasia, Manager SRL Avan-Const din Soroca. În cadrul acestei mese rotunde Seroveț Anastasia a făcut o prezentare a proprie istorii de succes, despre cum a început a activa în cadrul întreprinderii după absolvirea Colegiului, cum a întemeiat o familie puternică, a făcut studii superioare, dar asta nu a împiedicat-o ca anul acesta să împlinească 14 ani de muncă activă în cadrul SRL Avan-Const Soroca.

Pentru a atinge obiectivele dorite, angajatorii trebuie să fie conştienţi că oamenii sunt mai puţin manipulabili decât uneltele, iar a lucra cu oamenii este necesar de mai multă înţelepciune, energie şi experienţă. Prin urmare, relaţia dintre angajat şi angajator reprezintă un factor de maximă motivare pentru angajat. Angajatorii nu trebuie să omită recunoaşterea meritelor angajaţilor atunci când este cazul. Fiecare angajat îşi doreşte să fie apreciat, îşi doreşte să vadă că progresele sale nu rămân neobservate, astfel că recunoaşterea, meritelor sale contează enorm. Fiind apreciat, angajatul va fi mult mai motivat, mult mai eficient, mult mai performant, iar acest lucru necesită doar resurse de timp, nu neapărat bani, pentru că o vorbă bună venită la momentul oportun valorează mai mult decât o sumă infimă, a menționat Seroveț Anasatasia, manager SRL Avan-Const. 

În cadrul mesei rotunde un subiect principal a fost prezentare locurilor de muncă vacante unde au fost menționate aspectele privind condițiile de angajare, specificul posturilor vacante, nivelul de calificare cerut, precum și alte subiecte identificate de echipa de proiect.

Această întâlnire a oferit oportunitatea de a stabili relații directe între angajator și beneficiarii proiectului ca o etapă inițială în integrarea pe piața forței de muncă și ne va ajuta să planifice mai eficient intervențiile necesare pentru pregătirea tinerilor pentru angajare pe baza ofertelor disponibile și cerințelor cerute de angajatori.

Proiectul ”Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii – FOCUS III” are drept scop creșterea gradului de integrare a tinerilor din raionul Soroca și din regiune pe piața muncii locale, va fi implementat pe o durată de 3 ani și este în concordanță cu politicile de tineret și de ocupare a forței de muncă la nivelul raionului Soroca. Suportul financiar extern este oferit de către Fundația Guvernului și Societății Civile a Principatului Liechtenstein (LED).