La data de 24 mai curent, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Soroca în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA a organizat Târgul locurilor de muncă pentru Tineri.

Evenimentul a oferit tinerilor posibilitatea tinerilor de a se familiariza cu posibilitățile de însușire a unei profesii, meserii, de a cunoaşte angajatori din diferite domenii de activitate, de a negocia jobul potrivit, precum și de a se informa despre situația actuală a pieţei muncii.

Persoanele interesate au avut posibilitatea să se informeze despre locurile de muncă vacante înregistrate în municipiul Soroca pentru ocuparea forţei de muncă. Pe panoul informativ au fost amplasate informații despre locurile de muncă libere şi agenţii economici care le oferă, cadrul legislativ şi normativ ce ţine de ocuparea forţei de  muncă şi diverse informaţii din domeniul pieţei muncii. La Târg au participat peste 90 de tineri și  9 agenţi economici, aceştia au pus la dispoziţia solicitanţilor peste 50 de locuri vacante în care se referă la tehnologi, croitori-cusători, lăcătuşi, ingineri, manageri vânzări, economişti, programatori, chelneri, bucătari, contabili, operatori-calculatoare, vânzători, merceologi, controlori, etc.

În timpul Târgului Centrul de Ghidare în Carieră a făcut o prezentare a activităților pe care le realizează în incinta Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Soroca. Tinerii au avut posibilitatea de a testa un serviciu nou la calculator. Ei au făcut cunoștința cu profilurile vocaționale, care se potrivesc cel mai bine cu capacitățile și talentele proprii. Specialist principal al Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă a discutat cu tinerii despre opțiunile lor de carieră și a oferit informații despre posibilitățile de utilizare a platformei care permite generarea unor recomandări de orientare profesională.   

Târgul locurilor de muncă pentru Tineret a fost destinat absolvenților școlii profesionale, liceenilor,  tinerilor care au finisat gimnaziul, tinerilor care își caută primul job, șomerilor.

Târgul Locurilor de muncă pentru Tineri a fost organizat de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Soroca în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.