Recent, în cadrul lansării Festivalului de Film și Cultură Europeană din municipiul Soroca, Ambasadorul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko, a avut o întrevedere cu un grup de tineri din cadrul Consiliului Local al Tinerilor din municipiul Soroca și din cadrul Consiliului Raional al Tinerilor, inclusiv cu reprezentanții Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA.

În cadrul acestui eveniment au fost purtate discuții pe marginea dificultăților cu care se confruntă tinerii și societatea civilă din regiune, unde au fost abordate problemele legate de șomajul ridicat în rândul tinerilor și exodul acestora peste hotare în căutarea unui loc de muncă decent. La fel, au fost dezbătut subiectul ce ține de educație, problemele specifice ale acestui domeniu, dar și un șir de recomandări la acest capitol, care au fost prezentate atât de tineri, cât și de Excelența sa Domnul Ambasador Peter Michalko.

Prin urmare, Ambasadorul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a prezentat succint, care sunt oportunitățile pentru tineri și societatea civilă, oferite la moment de Uniunea Europeană și cum aceste oportunități pot fi valorificate mai eficient.

După încheierea dialogului cu tinerii și reprezentanții Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, Domnul Peter Michalko a participat la deschiderea oficială a Festivalului de Film și Cultură Europeană din municipiul Soroca, care a fost lansat în preajma Cetății Medievale. Prezent la eveniment, Primarul Victor Său, a adus mulțumiri Uniunii Europene, pentru suportul oferit Republicii Moldova, inclusiv și în mod special, pentru suportul oferit la restaurarea Cetății Medievale din municipiul Soroca.