Irina este o tânără tenace, receptivă şi comunicabilă originară din satul Crişcăuţi, raionul Donduşeni. După absolvirea Colegiului „Mihai Eminescu” din Soroca la specialitatea asistenţă socială, Irina a început să lucreze în satul de baştină conform profesiei.

”Mă adaptase-m la locul de muncă, eram sigură că mi-am ales profesia potrivită dar am pus pe primul plan familia şi m-am concediat considerând că la Soroca o să-mi găsesc un loc de muncă.”

Dar căsătorindu-se a fost nevoită să se concedieze pentru că soţul fiind originar din Soroca şi-a schimbat locul de trai. Venind la Soroca Irina a realizat că pentru un tânăr este foarte dificil să-şi găsească un loc de muncă mai ales conform specialității. După mai multe încercări fără de succes de a se angaja conform profesiei s-a resemnat şi a acceptat să se angajeze ca vânzător consultant la farmacie. După scurt timp farmacia şi-a încetat activitatea şi Irina din nou a rămas fără un loc de muncă.

Deși este persoana care mereu încearcă să vadă partea plină a paharului şi nu e obișnuită să se plângă, totuși situația devenise critică şi Irina rămăsese fără speranță şi fără curaj de a-şi găsi un alt loc de muncă, într-un final acceptase să lucreze ca lucrător manual la o întreprindere de textile din Soroca.

Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA a fost ultima încercare a Irinei în acest proces îndelungat de căutare a unui job. A fost îndrumată de o prietenă care i-a sugerat să se adreseze la Centrul DACIA. ”Spre deosebire de încercările anterioare, aici am fost întâmpinată cu o atitudine binevoitoare şi optimistă. Am fost susținută de echipa proiectului, prin oferirea informației privind locurile vacante, beneficiile şi oportunitățile proiectului ”FOCUS III”. Deși îmi pierdusem speranța că mai este posibil de a mă angaja la un serviciu stabil şi după specialitate am acceptat propunerea echipei proiectului.”

Peste o săptămână Irina a fost la un interviu de angajare la Centrul de Îngrijiri Paliativă ”Angelus” din Soroca, pentru funcția de asistent social şi după perioada de probă a fost angajată în câmpul muncii.

Proiectul dat este binevenit şi eficient pentru tinerii din raionul Soroca, în contextul dificultăților de angajare. “Anume astfel de proiecte ar trebui să fie implementate în comunitate, serviciile prestate fiind foarte eficiente. NU EZITAŢI, ORICE ÎNCERCARE ESTE UN PAS ÎNAINTE!, îi încurajează Irina pe toți tinerii”.

Proiectul ”Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii FOCUS III” este implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și susținut financiar de Fundația Guvernului și Societății Civile a Principatului Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.