Recent în municipiul Soroca s-a fost desfășurat în premieră prima ediție a Iarmarocului “Produs de Soroca” și Festivalul concurs național al orchestrelor de fanfară ”Fanfara Argintie” ediția XV-a.

Evenimentul a combinat promovarea evenimentelor culturale cu produsele autohtone, astfel accentuând profilul turistic al municipiului Soroca și promovând produsele și serviciile locale.

La eveniment au participat înalți oficiali ai Guvernului Republicii Moldova, Consulatului României din municipiul Bălți, cât și alți invitați de onoare și vizitatori și amatori de muzica orchestrelor de fanfară. Evenimentul a fost organizat sub patronajul Consiliul raional Soroca, în cooperare cu structurile publice raionale, agenții economici, cât și alți parteneri ai societății civile.

Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA a participat în cadrul evenimentului, la care a promovat pe larg Programul ”Fondul pentru Tineri Soroca”.

Evenimentul a fost un prilej în plus pentru echipa Centrului DACIA de a promova ediția a VII-a a Programului Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca”, lansată recent pentru susținerea grupurilor de inițiativă a tinerilor din comunitățile raionului Soroca.