Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a efectuat, ieri, o vizită la Liceul Academiei de Știinte a Moldovei.

În cadrul acestei vizite, Monica Babuc a discutat cu profesorii și elevii liceului cu privire la noile inițiative privind reformele în domeniul educației și, în primul rând, cu privire la Planul-cadru individualizat de învățământ.

Monica Babuc a declarat că nu întâmplător a fost aleasa aceasta scoala ca prim punct al turneului pentru consultările privind noua curricula, fiind un loc cu experiențe pozitive în acest sens, care ar putea servi chiar ca elemente de baza ale reformei care urmează.

În cadrul Liceului Academiei de Știinte a Moldovei, elevii au în prezent 24 de ore/săptămână, față de 29-30 de ore/săptămână cum se practică azi în celelalte instituții de învățământ. Cele șase ore rămase sunt folosite de elevi pentru extensii la materiile selectate de ei înșiși, pentru activități de cercetare, dezvoltare personală și voluntariat.

Profesorii și elevii au menționat că reforma curriculară este absolut necesară, iar planul de învățământ trebuie să fie individualizat și axat pe necesitățile de studiu ale copiilor. Elevii își doresc să aibă posibilitatea de a se concentra pe materiile care îi interesează pentru admiterea la Universitate și pe cariera profesională pe care și-o vor alege.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a început un turneu în școlile din țară, pentru a afla cerințele, atât ale profesorilor, cât și ale elevilor în vederea reformării curriculei de învățământ.