Absolvenții care vor să își continue studiile la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu” vor avea posibilitatea să se înscrie la specialitatea „Asistență medicală generală”. Studiile vor avea o durată de 4 ani. Specialitatea este deja prezentă în planul de admitere pentru vara anului 2018.

Cursul de „Asistență medicală generală” a devenit posibil datorită suportului autorităților publice centrale și colaborării bilaterale între USMF „N. Testemițanu” și Școala de Nursing, MGH Institutul de Profesiuni ale Sănătății, Boston, Massachusetts și a Școlii de Nursing a Universității din Carolina de Nord, Greensboro.

Planul de învățământ la această specialitate a fost aprobat la Senatul USMF, coordonat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

USMF „N. Testemițanu” a obținut autorizarea provizorie de realizare a Programului de studii în urma  evaluării externe de către Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare.

În  prezent, educația în nursing este asigurată la nivel de colegiu. Pentru dezvoltarea Programului de nursing, Universitatea beneficiază de suportul școlilor de nursing de la Institutul de Profesii în domeniul Sănătăţii din Boston, Massachusetts, al Universităţii din Carolina de Nord, Greensboro și al Universităţii de Stat A&T din Carolina de Nord, Greensboro.