Centrul Analitic Independent Expert-Grup, în parteneriat cu Centrul de Studii Politice Europene (CEPS) lansează cel de-al treilea apel de participare în cadrul concursului de eseuri „Youth Essay Prize Competition” pe tematici ce țin de Acordurile de Asociere și ZLSAC dintre Moldova, Georgia, Ucraina și Uniunea Europeană. Apelul se adresează tinerilor cu vârsta până la 30 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova, Ucrainei sau Georgiei.

Organizatorii concursului menționează obligativitatea
Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

Agenția Națională pentru Curriculum şi Evaluare din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a desfășurat, în perioada 12–14 aprilie 2018, în incinta Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din municipiul Chişinău, Olimpiada Republicană la Limba și literatura română (alolingvi).

La concurs au participat 133 de elevi ai claselor a IX-a – XII-a din toate raioanele și municipiile din țară.
Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

Comisia Europeană a lansat premiul Uniunii Europene în domeniul sănătății, ediția 2018, pentru organizațiile nonguvernamentale, care vor contribui la lupta împotriva tutunului, în special prin oprirea tinerilor de a fuma.

ONG-urile care doresc să participe trebuie să prezinte inițiativele, acțiunile, campaniile realizate privind promovarea normelor fără fumat, eforturile de reducere a accesibilității produselor din tutun, de sensibilizare a
Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă despre cele mai plătite joburi pe piața muncii la 15 martie 2018, conform declarațiilor agenților economici. Doritorii sunt îndemnați să acceseze  „Lista celor 100 cele mai bine plătite locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forței de Muncă” (conform declaraţiilor agenţilor economici) și să aplice CV-ul pentru ofertele corespunzătoare din listă
Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

Începând cu viitorul an de studii, în grădinițe și scoli va fi introdus un nou modul educațional: securitatea rutieră. Disciplina va fi obligatorie pentru toți elevii, transmite IPN.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici, a declarat pentru IPN că, din 5 aprilie, începe activitatea grupurilor de lucru formate în acest sens, care vor lua deciziile legate de introducerea modulului educațional, din 1 septembrie 2018.
Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

În cadrul şedinţei de lucru a Comisiei Naţionale de Examene din 2 aprilie au fost aprobate Centrele de Bacalaureat și Centrele Republicane de Evaluarea pentru sesiunea din 2018. 

Conform deciziei, absolvenţii treptei liceale vor susţine, în acest an, examenele de bacalaureat în 92 centre de bacalaureat, dintre care 62 centre în raioane şi 30 în
Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

Astăzi, a avut loc sedinţă ordinară a Consiliului Local al Tinerilor, în cadrul acesteia, un punct important a fost revizuirea planului de activităţi pentru luna aprilie 2018.

Tinerii au propus introducerea unor evenimente noi, de exemplu vizite de studiu la Inspecția Ecologică Soroca, salubrizarea cheiului Nistru. O altă activitate preconizată este, Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova, unde
Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri


1 2 ... 100 >>