Admitere repetatăANUNȚ!

Ministerul Educaţiei informează că, în conformitate cu ordinul ministrului educaţiei nr. 811 din 26 iulie 2013absolvenţii de liceu, deţinători ai certificatului academic ce confirmă absolvirea treptei liceale, pot participa la concursul de admitere repetat, la locurile neacoperite prin contract.

Locurile neacoperite în baza studiilor liceale şi şcolii medii de cultură generală:


Citeste mai departe
Categoria: Anunțuri

Guvernare deschisăAnunţ despre iniţierea procesului de elaborare a proiectului Planului de Acţiuni pentru o Guvernare Deschisă 2014-2015.

Ministerul Tineretului şi Sportului anunţă despre iniţierea procesului de elaborare a proiectului Planului de acţiuni pentru o Guvernare Deschisă 2014- 2015.


Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), cu suportul Fundaţiei pentru Copii Pestalozzi (Elveţia), anunţă concurs de selectare a 40 de tineri pentru Schimbul Intercultural în Satul Copiilor, Trogen, Elveţia.

În cadrul Schimbului Intercultural, în perioada 3 – 23 noiembrie 2013, participanții vor fi implicați în activităţi de educaţie non-formală împreună cu alți tineri din Elveția, Serbia sau Macedonia. Organizatorii achită programul educațional, cazarea şi alimentarea participanţilor pe durata proiectului.


Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

„A gândi este dificil. A te gândi la anumite probleme este atât de dificil încât rişti să te doară capul doar gândindu-te la ideea de a te gândi la acele probleme”. Afirmaţia îi aparţine lui Daniel Dennett, profesor, filozof, specialist în ştiinţe cognitive şi totodată unul dintre cei mai importanţi gânditori contemporani.

Dennett este profesor de filozofie în cadrul Universităţii Tufts şi totodată director al Centrului de Studii Cognitive din cadrul acestei instituţii. Prestigiosul ziar New York Times îl numeşte „poate cel mai citit şi mai dezbătut filozof contemporan american”, operele profesorului Dennett având o influenţă semnificativă asupra ştiinţelor cognitive.
Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

Centrul Naţional al Romilor, cu suportul financiar a Ambasadei Olandei la Kyiv, Programul Human Rights Fund va organiza în perioada 12-18 august 2013Şcoala de Vară “Promovarea dialogului intercultural”, care se va desfăşura la baza de odihnă Odiseu, orașul Vadul lui Vodă (vezi linkul www.odiseu.md)

Şcoala de vară are drept scop promovarea dialogul intercultural între 20 de tineri romi şi neromi din diferite regiuni ale Republicii Moldova, reprezentanţi ai diferitor grupuri minoritare. Pe parcursul a 6 zile, tinerii vor avea posibilitatea de a interacţiona între ei şi de a cunoaşte mai mult din tradiţiile şi cultura romani.


Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

Procedura de eliberare a diplomelor de bacalaureat pentru anul 2013 nu s-a schimbat.

Pentru liceeni diplomele sunt gratuite.

Pentru școli private, colegii și universități costul unei diplome este de 19 lei.

Vă rugăm să respectați orarul de eliberare a actelor de studii, să aveți cu Dvs. un document de identitate valabil și toate documentele necesare, suma (sau chitanța de transfer).
Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri

Startul admiterii în școli profesionale și colegiiLa 1 iulie curent, a demarat admiterea în școli profesionale și colegii. Actele vor putea fi depuse pînă la 31 iulie în colegii şi pînă la 10 august în şcoli profesionale. Admiterea 2013 se va desfășura în 66 școli profesionale și 46 de colegii.

Planul de admitere în colegii, pentru 2013, prevede 8355 de locuri, dintre care 4771 cu finanţare bugetară şi 3584 pe bază de contract. Pentru absolvenții gimnaziului, cota-parte cu finanţare bugetară constituie 3981 de locuri (83,5%), iar în baza studiilor liceale şi şcolii medii de cultură generală- 790 de locuri (16,5 %).


Citeste mai departe

Categoria: Anunțuri


<< 1 ... 96 97 98 ... 100 >>