Zeci de copii au participat, la data de 17 iunie, la Ziua internațională a tatălui, organizată de Inspectoratul de Poliție Soroca în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și Consiliul Raional Soroca.

La eveniment au participat atât angajații inspectoratului cu copii lor, dar și alți doritori. Participanții s-au întrecut la diferite competiții: fotbal, proba de rezistență, proba bucătarilor .
Citeste mai departe

Categoria: Știri

La data de 13 iunie curent, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA a fost vizitat de Comisia parlamentară "Comisia administrație publică".

Scopul vizitei fiind documentarea serviciilor prestate de Centru la nivel local și raional și a activităților planificate pe perioada 2018.

În cadrul vizitei Președintele Centrului DACIA, Ion Babici a realizat o prezentare a organizației și a proiectelor implementate în această perioadă. Inclusiv a fost făcută o listă cu propuneri de colaborare către Comisia
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Cristina este o tânără absolventă a Școlii Profesionale din Soroca, originară din satul Bulbocii-Vechi. De curând a obținut diploma de studii la specialitatea bucătar, dar deja are succese mari în acest domeniu.

”Nu aveam mari speranțe de a mă angaja, ca tânăr specialist, dar încurajată de echipa Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA am  participat la Cursul Bunăstare Socială Durabilă, realizat în cadrul proiectului ”Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii FOCUS III”. Datorită asistenței din partea echipei am reușit
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Recent, în cadrul lansării Festivalului de Film și Cultură Europeană din municipiul Soroca, Ambasadorul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko, a avut o întrevedere cu un grup de tineri din cadrul Consiliului Local al Tinerilor din municipiul Soroca și din cadrul Consiliului Raional al Tinerilor, inclusiv cu reprezentanții Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

În fiecare an, în prima zi de vară  se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om-copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

Ca tradiție, membrii Fondului pentru Tineri și a Consiliului Raional al Tinerilor Soroca, au organizat în incinta palatului de cultură Soroca Loteria Copilăriei și au vândut popcorn, resursele financiare colectate vor suplini Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri
Citeste mai departe

Categoria: Știri

La data de 30 mai curent, Consiliul Raional de Tineret Soroca și membrii Fondului pentru Tineri Soroca au organizat o seară de cinema. Activitatea a fost realizată cu scopul de a colecta resurse financiare pentru o acțiune de caritate, pe care tinerii o vor realiza la data de 1 iunie, pentru copii plasați în incinta Centrului Multifuncțional din satul Cosăuți.

Reamintim că Consiliul Raional de Tineret Soroca, format la 3 mai 2018, funcționează după modelul Consiliului Raional Soroca, având în componența sa un birou executiv format dintr-un președinte, un vicepreședinte şi un secretar, precum şi patru comisii de specialitate.

Consiliul funcționează pe baza unui regulament propriu elaborat şi adoptat de consilierii acestuia, în cadrul Planului de Activități în domeniul Tineret
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Ultima zi de școală, a fost o zi plină de emoții pentru părinți, profesori și în mod special pentru copiii care și-au făcut studiile pe parcursul anului în Gimnaziul din satul Vulcănești raionul Nisporeni.

 În acest an, spre deosebire de anii precedenți, 13 copii romi din Vulcănești sunt admiși la examenele de absolvire și aceasta datorită rezultatelor obținute în cadrul Proiectului ”Promovarea sporită a participării copiilor romi
Citeste mai departe

Categoria: Știri


1 2 ... 121 >>