Circa 17.700 de elevi susțin astăzi, 13 iunie, examenul la disciplina de profil. Astfel, candidații de la profilul real vor susține proba la matematică (9.200), cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală (7800). Totodată, candidații de la instituțiile de învățământ cu profil arte (445) sau sport (231) vor susține proba de examen la disciplina de profil respectivă.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Ieri s-a desfășurat cea de-a doua probă a examenului de bacalaureat din acest an. Circa 15 mii de candidați au susținut proba la limba de instruire în 93 de centre de bacalaureat. La examenul de limba și literatura română au participat 12 508 candidați, iar la cel de limba și literatura rusă – 2 658 de candidați.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Școala de Vară ”Educația centrată pe copil”În perioada de 05-23 iunie 2017, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, v-a organiza Școala de Vară ”Educația centrată pe copil”, unde vor beneficia 48 de copii de etnie romă din sat. Vulcănești, com. Ciorești, raionul Nisporeni. O astfel de activitate este realizată pentru prima oară în localitate, unde copiii vor fi implicați în activități educaționale cu caracter interactiv. Obiectiv planificat în cadrul școlii de vară este abilitarea copiilor de etnie romă din satul Vulcănești cu competențe și deprinderile necesare la integrarea mai reușită în procesul educațional.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

La data de 31 mai 2017, polițiștii IP Soroca și pompierii direcției Situații Excepționale Soroca au deschis ușile edificiului Inspectoratului de poliție și a unității de pompieri copiilor micuți și elevilor instituțiilor de învățămînt din mun. Soroca.
Activitatea dată, a fost organizată de angajații IP Soroca în comun cu angajații DSE Soroca, fiind dedicată "Zilei internaționale a familiei"
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Încercați de emoții de bucurie și totodată de melancolie, odată cu încheierea mandatului de activitate 2016-2017, membrii și consilierii Consiliului Local al Tinerilor din Soroca și-au ridicat binemeritatele certificate la 30 mai, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA.
Citeste mai departe

Categoria: Știri


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Mituri și realități despre violența în familie, aceasta a fost tematica treningului de la egal la egal realizat de formatorii de opinie, Rusu Elena și Bolgari Ana, în cadrul Proiectului ”Fii Tu Schimbarea”, la data de 29 mai 2017, cu tineri din Liceul Teoretic "Constantin Stere".
Citeste mai departe

Categoria: Știri


1 2 ... 104 >>