În cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, la 3 august 2017 s-a încheiat concursul de admitere la ciclul I – studii superioare de licenţă, pentru anul de studii 2017-2018.

La concursul de admitere s-au înscris 353 candidați, dintre care 145 au fost admiși în bază de buget (60 de fete și 85 de băieți), iar alți 75 de tineri au fost admiși în bază de contract.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” a publicat rezultatele intermediare ale admiterii din acest an. Mai jos, puteți vedea listele candidaților admiși.

Licența

Învățământ cu frecvență la zi, Buget
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Elevii din Republica Moldova au obținut patru mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională la Fizică. Concursul s-a desfășurat în perioada 16 – 24 iulie 2017, Yogyakarta, Indonesia.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, mențiuni de onoare au obținut elevii: Sabina Tontici, Daniel Sîrețanu, Otilia
Citeste mai departe

Categoria: Știri

68,79% dintre candidați au promovat anul acesta examenul de bacalaureat. În aceste estimări sunt incluși și candidații promovați după sesiunea suplimentară.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, rata de promovare a examenului de Bacalaureat, sesiunea 2017, este de 68,79%, cu circa 6 puncte procentuale mai mare decât în anul precedent. Pentru elevii din licee rata
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Pe  28 iulie, la Casa Guvernului a avut loc lansarea Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME), proiect inițiat de Ministerul Educației cu susținerea Centrului de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație, a direcțiilor raionale de învățământ și a școlilor din țară. Proiectul a fost posibil de implementat grație asistenței tehnice a Băncii Mondiale.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

La data de 5 iulie 2017, în incinta Ministerului Tineretului și Sportului a fost desfășurată masa rotundă ”Dezvoltarea și extinderea serviciilor de tineret”.

 

În debutul evenimentului Constantin Țurcanu, șef adjunct,
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Trebuie sau nu, o femeie să tolereze violența pentru a-și salva familia? Centrul Internațional „La Strada” a elaborat un studiu tematic cu referire la violența în familie. În mai multe școli din Republica Moldova a fost introdus un curs de ore opționale
„Relații armoanioase în familie”, în cadrul cărora elevii și-au schimbat viziunile vis-a-vis de violența în cuplu și rolurile
Citeste mai departe

Categoria: Știri


1 2 ... 105 >>