O lume fără violenţă, asta promovează Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, împreună cu stundeții Colegiului ”Mihai Eminescu” din Soroca. Pentru a sensibiliza comunitatea, membrii ei au organizat un flash mob, în care au împărţit baloane şi pliante informative, astăzi 14 decembrie 2017.

Proiectul "Fii Tu Schimbarea", îşi propune să-i facă pe oameni să conştientizeze că o lume fără violenţă este una fericită.

"Este o acţiune îndreptată spre schimbarea de viziuni şi atitudini faţă de fenomenul violenţei în familie, pentru sensibilizarea opiniei publice, la această temă. Fiecare dintre noi poate să facă un pas şi să fie un adept al luptei împotriva violenţei domestice", a declarat director adjunct al Colegiului Pedagogic ”Mihai Eminescu”, Dubciuc Ludmila. 

Dorim să atragem atenţia comunităţii asupra faptului că violenţa domestică este un fenomen social, nu unul privat. Proiectul îşi propune prevenirea violenței domestice în rândul generației tinere din municipiul Soroca, prin formarea tinerilor formatori de opinie“, declară managerul proiectului, Babici Stela.

Oamenii spun că acţiunea este una binevenită, pentru că violenţa în familie este o problemă stringentă, care nu trebuie tratată cu indiferenţă.

Copii sunt conştienţi de faptul că fericirea lor depinde, în mare măsură de armonia din familie. Tocmai de aceea, ei îşi doresc să crească într-o lume fără violenţă.

Activitatea a fost realizată în cadrul Proiectului „Fii TU Schimbarea”, implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și susținut financiar de Fundația OAK prin intermediul Centrului de Drept al Femeilor Republica Moldova.

Parteneri media ai evenimentului: Ziarul Nostru și Observatorul de Nord.