La data de 22 decembrie 2017, Consiliul Local al Tinerilor, au dat startul urărilor de bine pentru anul care vine. Voluntarii, au mers cu colindatul la Primăria municipiului Soroca și pe la agenții economici din oraș. Tinerii au fost primiți cu entuziasm de către gazde, iar pentru colindă li s-au înmânat dulciuri, colaci și bani.

Veche de cîteva sute de ani, Malanca, organizată de voluntarii Centrului DACIA și în acest an, la fel ca-n toţi anii, „Malanca” a ieşit cu muzică şi alai, mergând pe la agenții economici și Administrația Publică ca să le ureze un an bun, sănătate, noroc şi belşug în toate.

Malanca este un obicei străvechi practicat în unele zone din Moldova de Nord şi Bucovina în seara de ajunul Anului Nou. Alaiul de urători îmbracă un flăcău în haine femeieşti, numită Malanca, şi pornesc cu uratul.

„Eu particip pentru prima dată la Malanca, sunt bucuroas că din sursele și cadourile colectate vom putea contribui la suplinirea programului de granturi, a Proiectului Fondul pentru Tineri. Ar fi bine dacă în ajunul sărbătorilor de iarnă oamenii ar deveni mai buni”, ne spune Dan Dobrovolschi, voluntar Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.

Consiliul Local al Tinerilor, Vă urează un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese.

La mulţi ani!