Decembrie – o lună plină de magie, o lună a minunilor și colindelor de Crăciun. Când clinchetul colindelor de Crăciun ne bate la fereastra sufletului, să nu uităm să fim darnici, să fim buni şi să credem în minuni. Cu acest generic, la 22 decembrie 2017, în incinta gimnaziului Vulcăneşti, raionul Nisporeni, a avut loc o serbare dedicată elevilor, profesorilor şi părinţilor cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Cu această ocazie elevii şi profesorii au venit în faţa oaspeţilor cu un frumos spectacol consacrat mult așteptatelor sărbători de iarnă: Crăciunul şi Anul Nou. Cîntecele, poeziile, tradiţionalele colinde şi urături au cules multe aplauze din partea audienţei, după care a urmat momentul cel mai aşteptat de copii, sosirea lui Moş Crăciun. În dar, elevii au primit cadouri sub formă de dulciuri. Atmosfera de sărbătoare le-a adus voie bună şi bucurie atât copiilor, cât şi părinţilor.

Evenimentul a fost realizat de elevii şi profesorii din cadrul Gimnaziului Vulcănești, cu suportul Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA,

în cadrul Proiectului ”Promovarea sporită a participării copiilor romi în educație”, implementat în parteneriat și cu suportul Reprezentanței UNICEF din Moldova”.