În fiecare an, în prima zi de vară  se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om-copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

Ca tradiție, membrii Fondului pentru Tineri și a Consiliului Raional al Tinerilor Soroca, au organizat în incinta palatului de cultură Soroca Loteria Copilăriei și au vândut popcorn, resursele financiare colectate vor suplini Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca”.

Tot la data de 1 iunie, membrii Fondului pentru Tineri și a Consiliului Raional al Tinerilor, au organizat și o  acțiune de caritate pentru copii plasați în incinta Centrului Multifuncțional din satul Cosăuți. Tinerii au organizat un show special dedicat Zilei Copilului, cu acțiuni și starturi vesele pentru 45 copii de la Centrul și copiii din comunitate, tinerii le-au oferit cadouri, fructe, dulciuri și jucării, procurate din banii colectați de la evenimentul Cinema, organizat la data de 30 mai.

Am reușit să facem din Ziua Copilului un eveniment frumos, pentru că feţele fericite ale copiilor, ne fac şi pe noi fericiţi. Azi am dăruit peste 50 de baloane colorate, iar asta înseamnă copii care au zâmbit, a declarat Mădălina Babici, Președinta Consiliului Raional al Tinerilor și membră a Fondului pentru Tineri Soroca.

Ziua Internațională a Copilului, a fost sărbătorită pentru prima dată la nivel naţional în Turcia în data de 23 aprilie 1920. Ziua Internaţională a Copilului - 1 Iunie, a intrat în istorie, ca având începuturile în anul 1925, an în care la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor.

Proiectul ”Fondul pentru Tineri Soroca” este implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în parteneriat cu Consiliul Raional Soroca, Primăria Municipiului Soroca și cu susținerea financiară a Fundației Est-Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei.