Cristina este o tânără absolventă a Școlii Profesionale din Soroca, originară din satul Bulbocii-Vechi. De curând a obținut diploma de studii la specialitatea bucătar, dar deja are succese mari în acest domeniu.

”Nu aveam mari speranțe de a mă angaja, ca tânăr specialist, dar încurajată de echipa Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA am  participat la Cursul Bunăstare Socială Durabilă, realizat în cadrul proiectului ”Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii FOCUS III”. Datorită asistenței din partea echipei am reușit să particip la primul meu interviu de angajare, astfel am fost angajată în calitate de ajutor de bucătar, în Restaurantul ”Salat” deschis recent în Soroca.”  

Cristina era forte timidă și ne-încrezută în forțele proprii, însă noi am văzut că ea este responsabilă și dorește cu adevărat să se angajeze, pentru a obține propriile resurse financiare, a menționat coordonatorul proiectului.

Încurajată de echipa proiectului, Cristina s-a decis să candideze la postul de bucătar, ”în perioada de stagiu a dat dovadă de responsabilitate și mult entuziasm față de munca sa, de asta și am selectat-o ca bucătar, a menționat administratorul restaurantului.

”Am avut marele noroc să-mi încep cariera într-un colectiv prietenos şi foarte receptiv, care cu mare drag mi-au împărtășit din experiența și profesionalismul lor”.

Astăzi Cristina este apreciată ca unul din cei mai buni bucătari a restaurantului ”Salat” din Soroca, fotografia ei fiind plasată pe panoul de onoare din incinta restaurantului.

”Sunt bucătari pentru care această meserie este doar o profesie, o sursă de venit, dar pentru Cristina această meserie este o vocație ceea ce nu le este dat tuturor. Dacă o să depună efort și o să se implice activ în procesul de autoinstruire va avea șanse mari în viitor”, a menționat, administratorul restaurantului.

Proiectul ”Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii FOCUS III” este  implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și susținut financiar de Fundația Guvernului și Societății Civile a Principatului Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.