Consiliul Local al Tinerilor este o structură de reprezentare a tinerilor dintr-o localitate, o formă de asociere care permite tinerilor să-şi exprime părerile şi să-şi realizeze propriile proiecte, un mijloc de împuternicire a tinerilor în calitate de cetăţeni activi care pot identifica şi soluţiona diferite probleme.

Scopul creării Consiliului Local al Tinerilor este crearea unuimediu în care tinerii se pot exprima şi dialoga între ei şi cu administraţia publică locală, în problemele care îi afectează în mod direct.

Consiliul Local al Tinerilor va avea ca obiectiv identificarea nevoilor tinerilor şi realizarea de proiecte la nivel  local, care răspund intereselor acestora, promovarea participării tinerilor în comunitate şi îmbunătăţirea dialogului cu autorităţile locale încercând să fie o punte de legătură între acestea şi tineret.  

La data de 26 septembrie 2018, au avut loc alegerile locale de constituire a Consiliului Local al Tinerilor din municipiul Soroca.

 Componența Consiliului Local al Tinerilor din municipiul Soroca (2018-2019):

 1. Bevza Anastasia
 2. Borozan Patricia
 3. Cazac Cristina
 4. Cebotarean Cristina
 5. Chistol Alina
 6. Covalciuc Andrei
 7. Cuțulab Maria
 8. Florea Andriana
 9. Glebov Alexandrina
 10. Gornea Liviu
 11. Graur Alexandru
 12. Jardan Marina
 13. Mardare Mădălina
 14. MiriuțaLucia
 15. Mușcinschi Nicoleta
 16. Pînzescu Mihail
 17. Șerban Foca
 18. Sîrbu Loredana
 19. Țui Ecaterina
 20. Țurcan Irina
 21. Voicu Daniela

Structura Consiliului Local al Tinerilor funcționează după modelul Consiliului Local Soroca , având în componența sa un birou executiv format dintr-un președinte, un vicepreședinte şi un secretar, precum şi patru comisii de specialitate. Consiliul funcționează pe baza unui regulament propriu elaborat şi adoptat de membri acestuia.

Consiliul Local al Tinerilor Soroca este reprezentat de tineri din 9 instituții de învățământ, întrunind astfel un număr de 21 de consilieri. În componența Consiliului intră și tineri voluntari care doresc să se implice în activitățile şi proiectele propuse, până în prezent având 20 voluntari.

În municipiul Soroca, primul Consiliul Local al Tinerilor a fost înregistrat în anul 2008. Pe parcursul anilor 2008-2018, Consiliul Local al Tinerilor, împreună cu Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, Primăria orașului, Consiliul Raional și instituțiile de învățământ din oraș au organizat și desfășurat diverse manifestări cultural-artistice conform intereselor tinerilor din oraș.