Are 12 ani și o pasiune pentru filmare, indiferent de care parte a obiectivului se află.
Este vorba de Maria Banda, o tânără vlogheriță din Soroca, cunoscută în mediul online ca “The Mashaguy”. Fetița are deja peste 1650 de abonați la canalul său de pe Youtube. Vlogherița este elevă în clasa a VII-a la Liceul Teoretic “Alexandr Pușkin”, dorește să studieze regia și să îmbrățișeze o carieră cinematografică, iar planurile sale și le leagă de “Hollywood”. Eleva este pasionată de vloguri de vreo doi ani, iar din telefonul conectat la internet află tot ce o interesează despre cum se filmează și montează un film de scurt metraj.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

La data de 11 octombrie 2018, au avut loc alegerile Președintelui Consiliului Local al Tinerilor, la care au participat tinerii consilieri. La funcția de Președinte a Consiliului Local al Tinerilor și-au depus candidatura 3 tineri:

Mușcinschi Nicoleta, Liceul Teoretic „Constantin Stere”;

Cebotarean Cristina, Liceul Teoretic „Constantin Stere”.

Chistol Alina, Licul Teoretic ”Petru Rareș”
Citeste mai departe

Categoria: Știri

La data de 04 octombrie 2018, s-a desfăşurat prima şedinţă de constituire a noului Consiliului Local al Tinerilor Soroca, la care au participat 21 de consilieri cu drept de vot.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Consiliul Local al Tinerilor este o structură de reprezentare a tinerilor dintr-o localitate, o formă de asociere care permite tinerilor să-şi exprime părerile şi să-şi realizeze propriile proiecte, un mijloc de împuternicire a tinerilor în calitate de cetăţeni activi care pot identifica şi soluţiona diferite probleme.

Scopul creării Consiliului Local al Tinerilor este crearea unuimediu în care tinerii se pot exprima şi dialoga între ei şi cu administraţia publică locală, în problemele care îi afectează în mod direct.

Consiliul Local al Tinerilor va avea ca obiectiv identificarea nevoilor tinerilor şi realizarea de proiecte la nivel  local, care răspund intereselor acestora, promovarea participării tinerilor în comunitate
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Centrul de Informaţii Universitare anunţă lansarea proiectului „Burse pentru formare profesională”, ediția 2018-2019. Bursele în valoare de până la 12000 de lei fiecare se acordă pentru un singur an de studii şi vor acoperi cheltuielile ce ţin de masă, cazare şi alte necesităţi ale beneficiarilor.

Bursele nu se acordă automat pentru anul următor de studii, dar este posibilă reînnoirea acestora, în bază de concurs, în cazul în care elevii bursieri au absolvit cu succes anul precedent de studii şi în cazul în care partenerul
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Timp de 3 zile, 20 de tineri din instituțiile de învățământ din municipiul Soroca au fost formați și pregătiți ca lideri formatori de opinie, pentru realizarea treningurilor de la egal la egal în prevenirea violenței domestice. Activitatea sa desfășurat în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA.


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Una dintre problemele etniei rome din municipiul Soroca, după cum o recunosc și liderii comunității, este nefrecventarea școlilor de către foarte mulți dintre copiii romi. Iar pentru ca aceștia să se încadreze în școli, bine ar fi ca să meargă mai întâi la grădinițe. Dar nici aici situația nu-i tocmai roz. Deși în discuții romii recunosc beneficiile grădiniței, multe familii își țin totuși micuții acasă. Argumentele părinților sunt multe, de la migrație și sărăcie, la tradițiile specifice comunității romilor.

În familia lui Artur Gruia și a Rozei Preida cresc cinci copii


Citeste mai departe

Categoria: Știri


1 2 ... 123 >>