20 de licee și gimnazii vor beneficia de asistență în cadrul proiectului „Școala Mea” în anul 2018. Pe parcursul întregului an, acestea vor învăța cum să implice comunitatea în soluționarea problemelor școlii și cum să devină mai transparente în gestionarea bugetelor. Anunțul a fost făcut astăzi, 19 ianuarie, de către Centrul Analitic Independent Expert-Grup.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat astăzi, 19 ianuarie, Gala tinerelor talente, ediția 2017. Evenimentul a avut loc în incinta Muzeului Național de Artă a Moldovei.

În deschiderea festivității, secretarul de stat Andrei Chistol a menționat că cei mai talentați tineri vor fi în continuare sprijiniți pentru a-și dezvolta aptitudinile și a excela. „Acești elevi nu doar reușesc să ne încânte cu măiestria lor, dar și să promoveze imaginea Republicii Moldova peste hotare.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

De o super discotecă cu tematica ”Black&White”, au avut parte tinerii din Soroca, la data 18 ianuarie 2018, în incinta Palatului de Cultură. După titlu și vestimentație, tinerii au venit îmbrăcați alb-negru.

”O seară pentru noi tinerii, o seară în care uităm de griji, o seară în care distracția este pe primul loc,” a menționat Andrei Covalciuc, tânăr prezent la eveniment.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Asociatia pentru Dezvoltare Creativa invită tinerii din orașul Soroca să participe la Quiz „Descoperă Moldova” și Șezătoarea de idei „PARTICIP”, care vor avea loc la Liceul Teoretic „Petru Rareș” , din Str.Testimițeanu nr. 2, Soroca.
Evenimentele se desfășoară în cadrul campaniei sociale eu aleg Moldova / я выбираю Молдову implementată de Asociatia
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Ludoteca Asociaţiei Obşteşti „Corona Romani”, a fost dotată cu computere, care sunt conectate la rețeaua internet. Accesul la computere este oferit gratuit copiilor din cadrul Gimnaziului, tinerilor, cât și părinților din comunitate. Pentru copii, computerele vor fi oferite pentru accesarea și utilizarea jocurilor educative, pentru studierea în mod interactiv a limbii române și alte științe generale, inclusiv elevii din clasele gimnaziale vor avea posibilitatea să-și pregătească orele utilizând computerele și resursele din rețeaua internet. Tinerii
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Cărțile citite în adolescență ar putea să ne marcheze viitorul, mai ales dacă în lista noastră de lecturi se regăsesc marii clasici: Charles Dickens, William Golding sau Mircea Eliade. Vă propunem o listă cu zece cărți, care ar prezenta interes pentru tineri.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Luni, data de 15 ianuarie 2018, a avut loc prima sedinţă ordinară a Consiliului Local al Tinerilor. În cadrul acesteia, un puct important a fost revizuirea planului de activităţi pentru anul 2018. Tinerii au propus introducerea unor evenimente noi, cum ar fi: TVC, Ziua uşilor deschise la
Citeste mai departe

Categoria: Știri


1 2 ... 112 >>