Una dintre cele mai mari probleme a unui tânăr, după finanalizarea studiilor este identificarea unui  loc de muncă conform specialității, însă din cauză că angajatorii doresc persoane cu experiență de muncă, tinerii specialiști sunt excluși din start.  Dar odată cu lansarea proiectului ”Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii FOCUS III” situația din municipiul  Soroca s-a înbunătățit, dovada acestui fapt este recenta angajare  a celor unsprezece absolvenți ai Școlii Profesionale la companiile de textile din municipiul Soroca în calitate de cusători.


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Din această săptămână elevii şi opt viitori şcolari din satul Vulcăneşti, raionul Nisporeni, au parte de o altfel de vacanţă în care îmbină studiile şi activităţile distractive. 54 de copii împărţiţi în trei grupe sunt implicaţi în activităţile şcolii de vară “Educaţia centrată pe copil”, unde au parte de lecţii interactive şi jocuri. 


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Vineri în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA din municipiul Soroca a avut loc Conferința de lansare a Proiectului ”Promovarea sporită a participării copiilor romi în educație”. Activităţile proiectului au fost extinse de la 1 iulie şi în municipiul Soroca, după ce anterior au fost realizate cu succes în satul Vulcăneşti, din raionul Nisporeni.

Printre cei prezenţi la evenimentul de lansare au fost Vladimir Nicuţa, vicepreşedintele consiliului raional Soroca, Artur Cerari, baronul romilor din Republica Moldova, Robert Cerari, preşedintele Asociației „Bare-Rom”, Angela Muşenco, şefă-adjunctă a Direcţiei Învăţământ Soroca, Natalia Marchitan, reprezentata Inspectoratului de Poliţie Soroca, Cristina Gherasim, din partea Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, conducători ai instituţiilor de învăţământ timpuriu şi gimnazial, membri ai comunităţii romilor şi alţii.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Anual sute de copii din raionul Soroca se odihnesc în Tabăra “La dumbravă” situată în comuna Voloviţa. De obicei aici merg elevi cu reuşite la învăţătură, dar şi copii din familii social vulnerabile. Tabăra este în subordinea Consiliului Raional Soroca şi în această vară urmează să găzduiască 1500 de copii în cinci ture.

 


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Originar din satul Cosăuţi, Sapojnic Andrei, este un tânăr care își vede viitorul în Republica Moldova şi dorește să muncească la el acasă.

Absolvent al Colegiului Tehnic Agricol din municipiul Soroca și-a continuat studiile la Universitatea Tehnică din Chișinău. A activat într-o companie de telecomunicații mai mulți ani, dar în rezultatul reducerilor de personal, a rămas fără un loc de muncă. Andrei, este o persoană optimistă şi perseverentă, dar încercările eșuate de a se angaja la un job corespunzător aptitudinilor şi capacităților sale, l-au făcut pe tânăr să se decepționeze şi să vadă ca oportunitate munca ilegală peste hotare. Din rețelele de socializare, tânărul a aflat despre proiectul ”Suport pentru
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Astăzi a avut loc evenimentul de inaugurare a bibliotecii stradale din parcul ”Mihai Eminescu”, care a fost vandalizată în martie 2017. La eveniment au participat tineri, reprezentanți ai administrației publice locale și instituțiilor de învățământ, care au asistat la momentul de tăiere a panglicii roșii și la primirea primelor donații de carte pentru aceasta.

Natalia Cojocari, Specialist Principal în Problemele Tineretului în cadrul Primăriei municipiului Soroca,
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a participat la ședința Consiliului Național pentru Curriculum (CNC) în care s-a examinat întregul pachetul de produse curriculare cu privire la eficientizarea sistemului naţional de educaţie. Este vorba despre curricula reconceptualizată la disciplina „Educație tehnologică”, clasele I-IX, modulul „Educație digitală”; Curricula la disciplina „Educație pentru societate”, clasele V-IX; Curricula la disciplina „Dezvoltare personală”, clasele I-IX; „Curriculum Național. Învățământ primar” etc.
Citeste mai departe

Categoria: Știri


<< 1 2 3 ... 123 >>