La data de 12 ianurie 2017, s-a încheiat cursul de şcolarizare pentru părinţii romi din satul Vulcăneşti, raionul Nisporeni. Cursul de limba română s-a desfăşurat timp de 20 zile, unde părinţilor le-au fost formate deprinderi și abilități de scriere, citire și vorbire în limba română. Comunicarea este elementul esențial necesar în fiecare zi și în orice loc, iar încrederea în sine combinată cu abilitatea bună de a
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Câștigătorii Programului de Granturi pentru Tineri și-au primit materialele în urma concursului de proiecte, în cadrul proiectului ”Fondul pentru Tineri”. De această dată 9 grupuri de inițiativă au beneficiat de inventar sportiv, costume naționale pentru promovarea culturii naționale și echipament.

”Ne bucurăm că am reușit să aplicăm și să câștigăm ceea ce am solicitat în proiectul depus. Prin acest proiect ne-am
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Decembrie – o lună plină de magie, o lună a minunilor și colindelor de Crăciun. Când clinchetul colindelor de Crăciun ne bate la fereastra sufletului, să nu uităm să fim darnici, să fim buni şi să credem în minuni. Cu acest generic, la 22 decembrie 2017, în incinta gimnaziului Vulcăneşti, raionul Nisporeni, a avut loc o serbare dedicată elevilor, profesorilor şi părinţilor cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Cu această ocazie elevii şi profesorii au venit în faţa oaspeţilor cu un frumos spectacol consacrat mult așteptatelor sărbători de iarnă: Crăciunul şi Anul Nou. Cîntecele, poeziile, tradiţionalele colinde şi urături au cules multe aplauze din partea audienţei, după care a urmat momentul cel mai aşteptat de copii, sosirea lui Moş Crăciun. În
Citeste mai departe

Categoria: Știri

La data de 22 decembrie 2017, Consiliul Local al Tinerilor, au dat startul urărilor de bine pentru anul care vine. Voluntarii, au mers cu colindatul la Primăria municipiului Soroca și pe la agenții economici din oraș. Tinerii au fost primiți cu entuziasm de către gazde, iar pentru colindă li s-au înmânat dulciuri, colaci și bani.

Veche de cîteva sute de ani, Malanca, organizată de voluntarii Centrului DACIA și în acest an, la fel ca-n toţi anii, „Malanca” a
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) au semnat marți, 19 decembrie 2017, un Acord de cofinanțare privind dezvoltarea serviciilor pentru tineri la nivel local pentru o perioadă de cinci ani (2017-2022).

Acest Acord reprezintă intenția părților de a mobiliza resursele financiare pentru implementarea priorităților naționale ale Republicii Moldova în sectorul de tineret și că
Citeste mai departe

Categoria: Știri

În acest an elevii vor sta 17 zile în vacanța de iarnă. Astfel, vacanţa intersemestrială va începe pe 23 decembrie 2017 și se va încheia pe 8 ianuarie 2018. Planul-cadru a fost aprobat prin ordinul ministrei Educației și este obligatoriu pentru toate instituțiile de învățământ general.

De asemenea, în anul de învățământ 2017- 2018, vacanța
Citeste mai departe

Categoria: Știri

O lume fără violenţă, asta promovează Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, împreună cu stundeții Colegiului ”Mihai Eminescu” din Soroca. Pentru a sensibiliza comunitatea, membrii ei au organizat un flash mob, în care au împărţit baloane şi pliante informative, astăzi 14 decembrie 2017.

Proiectul "Fii Tu Schimbarea", îşi propune să-i facă pe oameni să conştientizeze că o lume fără violenţă este una fericită.

"Este o acţiune îndreptată spre schimbarea de viziuni şi
Citeste mai departe

Categoria: Știri


<< 1 2 3 ... 112 >>