La data de 28 iunie, s-a organizat un training cu tema „Creşterea gradului de conştientizare şi liderism în abordarea  violenţei în familie”, cu scopul de a sensibiliza, spori gradul de conştientizare şi poziţia de lider în abordarea violenţei în familie.

La activitate au participat 30 persoane dintre care sunt educatori, profesori, vânzători, croitori, frizeri, șomeri. Participanții au fost informați despre drepturile victimelor şi instituţiile care oferă asistenţă în caz de violenţă în familie, mituri şi realităţi privind violenţa în familie, portretul familiei afectate de violenţa în familie – portretul femeii supuse violenţei în familie,
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Un zâmbet pentru copii_CRT DACIA_CLT SorocaMulte zîmbete și bucurii au fost prezente la o acțiune inedită a tinerilor din Consiliul Local al Tinerilor petru copiii care sunt lipsiți de grija părintească și nu au parte de o familie ca ceilalți copii.

Această acțiune s-a petrecut recent, la data de 26 iunie, la care tinerii consilieri au organizat o zi distractivă pentru copiii din centrul „Azimut” în parcul central „Mihai Eminescu” din orașul Soroca. Consilierii au distrat copii cu diverse jocuri, concursuri și dispoziție bună.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Dialog dintre tineri și autoritățile locale

Recent în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, Consiliul Local al Tinerilor din Soroca a organizat o întrunire cu primarul orașului Bodnarenco Elena. În cadrul ședinței, tinerii și-au prezentat planul de activitate pe anul 2013, comisiile de specialitate și membrii acestuia. De asemenea tinerii consilieri au avut posibilitatea de oferi întrebări, idei și propuneri pentru îmbunătăți eficiența activităților pentru tinerii organizate la nivel local. La rândul său, d-na Bodnarenco Elena a salutat propunerile și ideile tinerilor pentru inițierea activităților ce au scop informarea tinerilor cu privire la drepturile omului, prevenirea și instruirea tinerilor pe timpul verii, cât și alte activități distractive pentru copii defavorizați.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Cum se elaborează o cerere de finanțare și de unde de găsit resurse pentru a o implementa, acestea au fost subiectele din cadrul trainingului organizat la Soroca pe 20-22 iunie de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. La această instruire au participat specialiștii din cadrul centrelor de resurse pentru tineret din Republica Moldova, care la moment sunt beneficiari ai suportului financiar oferit de către autoritățile publice de diferite nivele.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Igor Grosu - Viceministrul Educatiei al RMSe colectau până la 400 euro! Viceministrul Educației face bilanțul BAC-ului

Viceministrul Educației, Igor Grosu, a fost invitatul emisiunii Replica de la postul TV Prime. În cadrul intervenției sale, sursa a spus că instituția pe care o reprezintă a aflat încă din iarnă că se colectează bani pentru examenul de Bacalureat.

„Prețurile variau de la urban la rural. Prețurile au apărut încă în februarie. Erau foarte mari. Cca 800 de euro pentru 3 de 10 și un 9. Întrebarea noastră a fost de ce nu 4 de 10. Răspunsul ar fi fost: E suspect. Pe parcurs prețurile au scăzut. Din ce am reușit noi să aflăm, s-au colectat de la 150 la 400 de euro”, a spus Grosu.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

One to one computingMinisterul Educației inițiază un proiect-pilot prin care elevii moldoveni vor fi asigurați cu laptop-uri pentru studii. Despre acest fapt a informat viceministrul Educației, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune PrimeTV.

Potrivit sursei oficiale, proiectul „One to one computing” presupune ca fiecare elev să fie asigurat cu un calculator. „Elevii din clasa a 5-a și a 9-a vor primi fiecare câte un laptop. Este vorba de 2000 de copii, începem cu un proiect-pilot”, a declarat Igor Grosu. 


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Începând cu acest an, Ministerul Educaţiei a introdus două modificări pentru a încuraja corectitudinea și a motiva studenții să învețe pe tot parcursul anilor. Prima noutate este că elevii vor putea depune dosarul la mai multe instituții de învățământ. O altă modificare prevede că statutul de student bugetar se modifică la sfârşitul fiecărui an universitar.
Citeste mai departe

Categoria: Știri


<< 1 ... 110 111 112 ... 122 >>