Timpul se scurge din ce în ce mai repede, iar sesiunea de admitere la facultăţi din lunile de vară este tot mai aproape. Deşi o bună parte dintre voi, viitorii studenţi, şi-au ales deja calea pe care o vor urma, noi vă oferim un mic ghid al celor mai bune facultăți din România, pentru a face alegerea corectă.
Topul este subiectiv şi se bazează pe două mari criterii: cele mai mari şi mai căutate centre universitare din România şi cele mai dorite domenii de studiu, stabilite în urma unor sondaje de opinie.
Acestea fiind spuse, iată propunerile:

1. Facultatea de Jurnalism
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Acte necesare pentru admitere (studii universitare):

1.Cerere de înscriere – formular tip (se va putea obţine la consulat în momentul admiterii sau accesând model de cerere);
2.Xerocopii după:
Citeste mai departe

Categoria: Știri

La capitolul inteligență Republica Moldova ocupă locul 11 din țările europene, conform datelor estimative din raportul IQ and Global Inequality (2006).

Coeficientul de inteligență se stabilește în baza unor teste efectuate prin sondaj, realizate pe diferite grupe de vârstă. Astfel conform datelor putem spune că italienii este poporul cu cel mai mare nivel de inteligență din Europa, obținând 102 de puncte și râmând la același nivel ca și în anul 2002.Aceștia sunt urmați de Islanda și Elveția care înregistrează 101 de puncte. Poziția a treia din top 3 țări cu cel mai mare IQ o împart țările precum: Austria, Luxemburg, Olanda, Norvegia și Marea Britanie care au câte o 100 de puncte.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Ministerul Educaţiei va iniţia, în luna august, discuţii publice privind calitatea şi nivelul de complexitate a testelor de BAC. Totodată, în câteva săptămâni, ministerul va propune o nouă strategie a educaţiei. Anunţul a fost făcut, astăzi, de către ministrul Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Spaţiul Public” de la Radio Moldova.

„Am promis că o să lansăm discuții publice pe calitatea și nivelul de complexitate a testelor. Acest lucru va fi făcut, în special, în luna august, în cadrul unor întâlniri cu profesorii”, a specificat Maia Sandu.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

În acest an, statul a redus numărul locurilor de studii cu finanţare de la Bugetul de Stat în învăţământul superior. Astfel, de finanţare vor beneficia aproape 7.775 de studenţi, cu 190 locuri mai puţini decât anul trecut.

Totodată, cresc şansele doritorilor de a face masteratul fără taxă. Asta pentru că numărul de locuri cu finanţare bugetară s-a mărit cu 158, iar pentru cei care sunt dispuși să plătească bani pentru contractul de studii la acest nivel, statul a oferit cu 1.095 mai multe locuri decât în 2012.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Admiterea 2013 în învățământul superior se va desfășura în 34 de universități, inclusiv 19 instituții de stat și 15 instituții private. Depunerea cererilor se va efectua în perioada 16-27 iulie.

2013. Anunţarea rezultatelor intermediare se va efectua până la 31 iulie curent. Documentele în original vor putea fi depuse la instituția aleasă până la 03 august 2013, iar rezultatele finale vor fi anunțate până la 16 august curent. În perioada 7-9 august va avea loc concursul repetat la locurile neacoperite.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Pentru a evita o criză de elevi în licee, Ministerul Educaţiei intervine cu unele modificări la metodologia de admitere. Fiecare liceu îşi va stabili propria medie pentru admitere.

Anul trecut, în satul Budeşti, nu a fost deschisă nici o clasă liceală, din cauza lipsei elevilor. În acest an, directorul instituţiei de învăţământ planifică două clase liceale, însă şansele de a le completa sunt mici. Cel puţin asta rezultă din spusele absolvenţilor gimnaziului din localitate.
Citeste mai departe

Categoria: Știri


<< 1 ... 110 111 112 ... 124 >>