Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) încurajează organizațiile de tineret să depună dosarele pentru a adera la CNTM

Pe data de 20 aprilie 2013 va avea loc Adunarea Generală a Organizaţiilor Membre CNTM, în cadrul căreia vor fi supuse analizei cererile şi dosarele candidaţilor de a deveni membri ai Consiliului Național al Tineretului din Moldova.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Pentru prima dată în Republica Moldova este lansat în exclusivitate pentru tineri proiectul de amploare „Parlamentul Tânărului Lider”.Proiect Avizat de Parlamentul Republicii Moldova! Mai ai ocazie din data de 18.03.2013 până la 31.03.2013, ora 23:59 de a te alătura celei mai mari forţe de tineret din Republica Moldova. Dacă nu eşti indiferent față de viitorul tău şi al ţării în care trăieşti, atunci Parlamentul Tânărului Lider are nevoie de curajul şi forţa Ta. Nu uita că atât timp cât eşti tânăr, pârghia viitorului este în mîina ta. Parlamentul Tânărului Lider este un fenomen politico-social de rang superior, reprezentând elita tinerilor drept forţă decizională asupra întregii societăţi.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Detalii pe site-ul oficial al Consiliilor Americane din Moldova www.americancouncils.md/ro/lfp

Criterii de eligibilitate:
• Cetăţeni ai Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani; 
• Studii superioare; 
• Nivel intermediar sau avansat de cunoaştere a limbii engleze, demonstrat de un scor TOEFL minimum de 500 (paper based)- 61 (Internet based) sau 6 IELTS; 
• Posedarea cunoştinţelor şi a experienţei profesionale şi academice în domeniul dreptului din Republica Moldova; 
• Angajaţi sau activ implicaţi într-o organizaţie publică de stat de drept; 
• Competenţe de lider şi capacitatea de a lucra în echipă;
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Pe data de 13 martie, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA a avut loc o dezbatere pe tema: “Stereotipuri și realități despre violența în familie”, organizată de “Clubul voluntarilor în domeniul prevenirii violenței și abuzului domestic”. Moderator al dezbaterii a fost Sîrghii Vadim, student al Colegiului Tehnic Agricol din Soroca. Inițial au fost puse în discuție teme despre definiția violenței domestice, impactul ei asupra societății și modalități de distrugere a acestui flagel. Una dintre modalități este înlăturarea stereotipurilor create de-a lungul secolelor despre violența domestică. Dezbaterea a planat în jurul câtorva mituri, pentru care tinerii au încercat să găsească soluții.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Pe 31 martie 2013, Republica Moldova va trece la ora de vară. Această schimbare se va produce concomitent cu statele-membre ale Comunităţii Europene. Potrivit unei hotărâri a Guvernului, în ultima duminică a lunii martie vom trece la ora oficială de vară. Asta înseamnă că ne vom da ceasurile cu o oră înainte, iar ora 2 va fi ora 3. Ora de vară a fost instituită la începutul secolului trecut, cu scopul de a profita cât mai mult de lumina naturală a lunilor de primăvară şi vară.
Citeste mai departe

Categoria: Știri


Cei mai inteligenţi oameni de pe Pământ nu sunt nici Carlos Slim, cel mai bogat din lume, şi nici Bill Gates, creierul de la Microsoft. Un coreean, care ar putea trece drept “anonim”, dacă nu ar avea un IQ de peste 210, conduce topul celor mai deştepţi. Kim Ung Yung: Admis la universitate la 4 ani - născut în 1962, este cel mai inteligent om din lume. A intrat în Cartea Recordurilor cu un IQ estimat la 210. La vârsta de patru ani era capabil să citească în japoneză, coreeană, germană şi engleză. La cinci ani, rezolvă ecuaţii diferenţiale şi calcule cu integrale. Mai târziu, invitat la o televiziune japoneză, şi-a demonstrat fluenţa în chineză, spaniolă, vietnameză, tagalog, germană, engleză, japoneză si coreeană. La trei ani, când alţi copii sunt fascinaţi de cărţile de colorat, Kim a fost invitat să participe la cursurile de fizică ale Universității Hanyang, iar la şase ani îşi petrecea timpul alături de savanţii de la NASA. A lucrat aici până în 1978, când s-a reorientat, alegând ingineria civilă, domeniu în care şi-a luat doctoratul. I s-a oferit ocazia să studieze la cele mai prestigioase universităţi din Coreea, dar a ales o universitate de provincie, unde lucrează şi în prezent.


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Odată cu lansarea platformei eBooks în Moldova, vizitatorii site-ului Bestseller.md pot alege să citească din cele peste 200 de cărți electronice disponibile. Anunțul de lansare a fost făcut de către fondatorul Bestseller.md, Ion Bargan. Fondatorul afirmă că ediția eBook este cu circa 30-50% mai ieftină decât ediția tipărită a cărții. „Intrăm cu încredere în comerțul de eBooks, răspunzând la cererile cititorilor tineri și la evoluția digitală a cărților. În primele 30 de zile de la lansarea platformei eBooks, Bestseller.md oferă vizitatorilor posibilitatea de a downloada gratuit romanul „Tema pentru Acasă” de Nicolae Dabija”, a declarat Ion Bargan.
Citeste mai departe

Categoria: Știri


<< 1 ... 110 111 112 ... 118 >>