CRT_DACIAConcurs pentru selectarea unui grup de experți în domeniul juridic

Fundaţia Soros-Moldova implementează Proiectul"Abilitarea juridică a comunităţilor rurale prin intermediul unei reţele de parajurişti comunitari" (în continuare Proiect), cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei.În cadrul proiectului a fost creată o rețea formată din 25 de parajuriști comunitari din diferite zone rurale ale ţării, a căror activitate este direcționată spre crearea mecanismelor de abilitare juridică a populaţiei rurale pentru a utiliza legea în protejarea intereselor sale, precum şi pentru a evita escaladarea problemelor cu caracter juridic şi a ridica capacitatea de soluţionare a problemelor la nivel de comunitate, cât mai aproape de momentul apariţiei acestora prin implicarea membrilor comunităţii în procesul decizional la nivel comunitar.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Asociația Oberliht invită doritorii să-și depună candidaturaCRT_DACIA

Asociația Tinerilor Artiști Oberliht (http://www.oberliht.com) invită doritorii să-și depună candidatura pentru realizarea unui stagiu de la 3 la 6 luni. Stagiarul va deveni parte a echipei și va avea posibilitatea să participe la următoarele acțiuni și proiecte organizate de Asociația Oberliht: Proiectul SPACES (Zone Publice Durabile pentru Cultură în Țările din Est): http://www.spacesproject.net în cadrul căruia vor fi organizate următoarele activități:


Citeste mai departe

Categoria: Știri

CRT_DACIA_EXAMENE_2013A fost aprobat orarul sesiunii de examene a anului 2013

Ministerul Educaţiei a aprobat orarul și desfășurătorul sesiunii de examene 2013.Astfel, evaluările finale în învăţămîntul primar se vor desfăşura în perioada dintre 22-30 aprilie a anului viitor, examenele de absolvire a ciclului gimnazial vor avea loc între 3-13 iunie, iar examenele de bacalaureat între 4 şi 21 iunie 2013.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

2012 - un an fructuos pentru Centru de Resurse pentru Tineret "DACIA"

CRT_DACIA_UN_AN_FRUCTUOS

Joi, 20 decembrie, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA,Consiliul Local al Tinerilor din orașul Soroca, a avut o ședință, în care a fost raportat, planul de acțiuni desfășurat pe parcursul anului 2012. Agenda ședinței a cuprins 3 subiecte: 
  1. Prezentarea activităților consiliului local al tinerilor

  2. Înmânarea certificatelor de gratitudine

  3. Planul de acțiuni pentru anul 2013.


   Citeste mai departe
   Categoria: Știri

Voluntarul Anului 2012

A devenit deja o frumoasă tradiție ca la Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA să fie desfășurat concursul ” Voluntarul Anului”. Ajuns la cea de-a 6 ediție, concursul și-a desemnat câștigătorii. Evenimentul a fost organizat cu mult fast, aici tinerii voluntari nu au depus muncă ci s-au odihnit.
Pentru început ei au urmărit un filmuleț din fotografii, ce a cuprins activitățile în care au fost implicați pe parcursul anului 2012.


Citeste mai departe

Categoria: Știri

CRT DACIA_știri externeDOAR 20% DIN POLIŢIŞTII ŞI 25% DIN ASISTENŢII SOCIALI CONSIDERĂ CĂ VIOLENŢA ÎN FAMILIE ESTE O PROBLEMĂ FOARTE SERIOASĂ, POTRIVIT UNUI STUDIU

Asociaţia Promo-LEX, cu susţinerea Fundaţiei Soros-Moldova/Programul Egalitate şi Participare Civică, a lansat Raportul de evaluare a implementării prevederilor Legii 45 cu privire la ordonanţa de protecţie în Republica Moldova în perioada 2008-2011.

Raportul vizează şi analizează cadrul legal şi instituţional de emitere şi aplicare a ordonanţelor de protecţie pentru victimele violenţei în familie; gradul de cunoaştere de către organele de resort şi victimele violenţei în familie a prevederilor Legii 45 ce ţin de ordonanţa de protecţie, precum şi a competenţelor organelor de resort în acest domeniu; gradului de implementare de către organele de resort a prevederilor Legii 45 ce ţin de ordonanţa de protecţie şi problemele şi dificultăţile în implementarea Legii 45, în particular a prevederilor cu referire la ordonanţa de protecţie.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

http://www.anticoruptie.mdA FOST LANSATĂ PRIMA PLATFORMĂ ON-LINE ANTICORUPŢIE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Centrul de Investigaţii Jurnalistice a lansat prima platformă on-line anticorupţie, în cadrul unei conferinţe la care au participat reprezentanţi ai structurilor de drept şi ai societăţii civile. Platforma este o premieră pentru Republica Moldova şi urmează să devină un instrument eficient de semnalare a cazurilor de corupţie şi de informare a cetăţenilor despre evoluţia investigaţiilor desfăşurate de organele de drept în dosarele de corupţie deschise atât recent, cât şi acum câţiva ani.
Citeste mai departe

Categoria: Știri


<< 1 ... 120 121 122 >>