Dialog Intercultural_Centrul DACIALa data de 31 ianuarie în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, 17 profesori au primit certificate de absolvire din cadrul programului de instruire a proiectului ”Dialog Intercultural în Moldova”. Programul de instruire a inclus 8 sesiuni la temele: cultura, identitatea, stereotipuri și prejudecăți, discriminarea socială, conflict interetnic și educație interculturală.
Participând la aceste sesiuni, profesorii au rămas mulțumiți de acumularea cunoștințelor din cadrul acestor sesiuni de informare și de modul de predare a formatorilor.


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Voluntari în acțiune_CRT DACIATraining – De la egal la egal în prevenirea violenţei şi abuzului domestic prin eforturi comunitare noi

La data de 22 ianuarie 2013 a fost organizat în satul Rublenița un training cu genericul: “Violenţa în familie”unde a participat 38 de tineri. Moderatorii activităţii au fost 2 voluntari ai centrului, Babici Rodica, studentă la Colegiul Pedagogic “Mihai Eminescu”, şi Sîrghii Vadim, student la Colegiul Tehnic Agricol. 
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Sesiune de liderism_Zastînca_Soroca_Centrul DACIASesiune de liderism în satul Zastânca.

În satul Zastânca raionul Soroca, la data de 18 ianuarie, s-a organizat un training cu tema „Creşterea gradului de conştientizare şi liderism în abordarea  violenţei în familie”cu scopul de a sensibiliza, spori gradul de conştientizare şi poziţia de lider în abordarea violenţei în familie, în cadrul Proiectului ”Prevenirea violenței și abuzului domestic prin eforturi comunitare noi (ADVANCE)”.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Voluntari_Centrul DACIALa data de 15 ianuarie 2013 a fost organizat în cadrul Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA o activitate de promovarea voluntariatului în instituţiile de învățământ din raionul Soroca, unde au participat 19 tineri de la Colegiul Pedagogic ”Mihai Eminescu” din orașul Soroca. Responsabil de această activitate a  fost Ursu Liliana, Specialist Șef al Serviciului “Voluntariat şi promovarea modului sănătos de viaţă” al Centrului de Resurse pentru Tineret “DACIA”.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Recomandări care te ajută să treci testul angajatorului!Loc_de_munca

Ponderea şomerilor s-a micşorat de la 5,3% la 4,8% în structura populaţiei active, în ultimul trimestru al anului trecut. Asta nu înseamnă, însă, că în 2013, moldovenii nu-şi vor mai căuta un loc de muncă. Specialiştii chestionaţi de Wall-Street.ro vin cu recomandări şi ne spun cum trebuie să acţionăm când suntem în căutarea unui job. Pe lângă datele de identificare, şcolarizare, limbi străine, documentul e bine să conţină întreaga experienţă a candidatului, relevantă pentru jobul la care aplică, spune Cristina Savuica, managing partner în cadrul companiei de recrutare Lugera.


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Idei_de_afaceriIdei inedite de afaceri în 2013

Anul care tocmai a trecut a fost unul plin de evenimente pentru oamenii de business, situaţia economică mondială motivându-i să caute cele mai neaşteptate idei pentru a-şi dezvolta afacerile. economica.net vă prezintă un top al celor mai inspirate măsuri luate de antreprenori din întreaga lume. Cunoscutul lanţ de magazine de fashion C&A a decis anul trecut că ar trebui să rupă cumva bariera dintre mediul online, unde promovarea a devenit mult mai facilă şi mediul offline. 


Citeste mai departe

Categoria: Știri

Guvernare_electronicăCentrul de Guvernare Electronică a realizat un TOP al seturilor de date deschise care merită să fie vizualizate. Prin intermediul acestor date deschise, actul de guvernare devine mai transparent, cetăţenii pot participa direct şi activ la îmbunătăţirea lui, dar şi la procesul de luare a deciziilor. TOP-ul include între altele date privind executarea bugetelor, date despre dezvoltarea serviciilor de acces la Internet în bandă largă, date despre infracțiuni(ziua şi timpul săvârşirii infracţiunilor pe teritoriul municipiului Chişinău) și date despre agenții economici din industria turismului.


Citeste mai departe

Categoria: Știri


<< 1 ... 120 121 122 123 >>