Femeile lider pregătite special în cadrul cursului de formare a abilităților în domeniul promovării egalității de gender vor realiza vineri, 13 mai, o masă rotundă cu genericul „Școala este viitorul copiilor”. Evenimentul se va desfășura în incinta Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Otaci.

Scopul principal al activității este sensibilizarea părinților copiilor romi cu vârstă școlară și preșcolară despre efectele negative asupra viitorului copiilor în cazul abandonului și nefinisării procesului educațional.

În cadrul întrevederii se va pune în discuție și aspectul problemelor cu care se confruntă familiile de romi din categoria celor vulnerabile și împreună cu reprezentanții autorităților publice se vor găsi soluții pentru școlarizarea acestora.

Pentru o bună desfășurare a mesei rotunde, echipa proiectului se va deplasa în localitate pentru a oferi sprijinul necesar, și pentru a monitoriza buna desfășurare a acestei activități.

Scopul proiectului ”Diferențele nu sunt obstacole II”, implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și susținut financiar de Fundația Soros-Moldova, este de a contribui la prevenirea discriminării pe criteriul etnic și gender a fetelor de etnie romă din localitățile Soroca, Otaci și Vulcănești.