Asociația Centrul de Dezvoltare SMART derulează proiectele Start Up 4 Diaspora și Diaspora Invest, două proiecte cofinanțate prin Fondul Social European în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Scopul proiectului este dezvoltarea competențelor necesare înființării și dezvoltării unei afaceri în România de către cetățenii români rezidenți în Diaspora de cel puțin 12 luni.
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral de pe lângă Comisia Electorală Centrală organizează Școala Electorală pentru Jurnaliști “Mass-media și alegerile” cu o durată de 9 zile (3 module), în perioada 11-19 august 2018.

Trainingul își propune drept scop inițierea jurnaliștilor în managementul electoral, instruirea acestora privind utilizarea corectă a noțiunilor ce definesc sistemul
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

Dacă ești pasionat de istorie și geopolitică, participă la Școala de vară ASTRA, care va avea loc între 20 şi 29 iulie 2018, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov.

Vor fi selectați 10 studenţi şi masteranzi care vor avea posibilitatea de a participa la această Școală de vară gratuit. Participanții vor avea acces la toate evenimentele festivalului și le vor fi acoperite integral costurile de transport, cazare și masă, tinerii trebuie să trimită o listă
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

În acest an, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării lasă pe seama instituţiilor de învăţământ superior stabilirea perioadelor de admitere.

# Universitatea Tehnică (UTM)

Depunerea actelor are loc timp de patru zile, între 16-19 iulie.

# Universitatea de Stat (USM)
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

Ministerul Învățământului și Științei din Bulgaria oferă 5 burse de studii superioare pentru cetățenii Republicii Moldova, de alte etnii, (cu excepția celor de etnie bulgară), pentru anul academic 2018/2019.

Bursele se oferă, după cum urmează:

20 de profesori de informatică din Republica Moldova au oportunitatea de a participa la cursuri de formare în Coreea de Sud,  Provincia Jeju. 

Instruirile vor avea loc în perioada 29.10.2018 – 09.11.2018 și se vor desfășura în limba română.

Pentru a se înscrie la concurs, candidații trebuie să completeze online formularul de participare
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

Reprezentanții organizațiilor societății civile (OSC) sunt invitați să participe la o serie de ateliere de comunicare cu titlul ”Communication Accelerator Hub”.

Atelierele sunt realizate  în cadrul Programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă (MPSCS) în Moldova implementat de FHI 360 şi susţinut de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Scopul acestor instruiri constă in  sensibilizarea publicului larg despre eforturile și realizările organizațiilor
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități


1 2 ... 81 >>