Ești tânăr/ă și vrei să continui studiile superioare în următorul an universitar în Franța. Participă la atelierul organizat de Alianța Franceză din Moldova și află obiceiurile și tradițiile franceze, condițiile și costul de viață, transporturi, viața culturală, practicarea sportului, despre ce trebuie sa facă și unde trebuie să se adreseze în caz de dificultate.
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

Vorbești limba germană? Vrei să lucrazi în Parlamentul Germaniei? Obține una dintre bursele oferite de Budestag-ul german pentru tinerii din Europa Centrală, de Est sau de Sud-Est, Franța, Israel, America de Nord sau regiunea arabă. 

Oferta constă într-un stagiu de cinci luni, în biroul unui deputat german și posibilitatea de a frecventa cursuri  la trei universități din Berlin. Programul se desfășoară anual în perioada 1 martie – 31 iulie și în prezent, sunt deschise
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

Participă la o serie de ateliere de instruire  în domeniul prevenirii și combaterii violenței în bază de gen, organizate de Asociația „Promo-LEX”, Asociația Împotriva Violenței în Familie „Casa Mărioarei” și Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”, în cadrul  proiectului „Promovarea respectării drepturilor femeilor în Moldova prin combaterea violenței în bază de gen”, finanțat de Delegația Uniunii Europene.

Obiectivul general al proiectului este de a contribui la creșterea respectului față de drepturile femeilor în
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

Tabăra de vară Game On Moldova este un proiect educativ pentru copiii din Republica Moldova, organizat de un grup de mentori iscusiți, cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite în Moldova și Consiliilor Americane pentru Educație Internațională.

Scopul proiectului este extinderea viziunii copiilor asupra lumii, îmbunătățirea cunoștințelor de limbă engleză și dezvoltarea abilităților personale și sociale prin diferite provocări și activități interactive.

Fiecare zi va fi o nouă provocare pentru ei. Programul săptămânii va avea structura ce descrie 7 nivele ale dezvoltării umane.
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

Irina este o tânără tenace, receptivă şi comunicabilă originară din satul Crişcăuţi, raionul Donduşeni. După absolvirea Colegiului „Mihai Eminescu” din Soroca la specialitatea asistenţă socială, Irina a început să lucreze în satul de baştină conform profesiei.

”Mă adaptase-m la locul de muncă, eram sigură că mi-am ales profesia potrivită dar am pus pe primul plan familia şi m-am concediat considerând că la Soroca o să-mi găsesc un loc de muncă.”

Dar căsătorindu-se a fost nevoită să se concedieze pentru că soţul fiind originar din Soroca şi-a schimbat locul de trai. Venind la Soroca Irina a realizat că pentru un tânăr este foarte dificil să-şi găsească un loc de muncă mai ales conform specialității. După mai multe încercări fără de succes de a se angaja conform profesiei s-a resemnat şi a acceptat să se angajeze ca vânzător consultant la farmacie. După scurt timp farmacia şi-a încetat activitatea şi Irina din nou a rămas fără un loc de muncă.
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

Petru este, originar din satul Voloave, raionul Soroca. Un tânăr cu un destin mai dificil decât ceilalţi tineri. Rămas orfan de ambii părinţi încă din vârsta adolescentă Petru a fost nevoit să îngrijească de sora şi fratele mai mic, să le fie sprijin şi să le ţină locul de mamă şi de tată. Nu a putut să-şi continue studiile, să dobândească o specialitate deoarece nu avea nici surse financiare şi nici timp pentru învăţat fiind nevoit să lucreze ocazional pentru ai întreţine pe toți. După armată a încercat să se angajeze la lucru dar nu prea a avut succes.

”Este foarte dificil să te angajezi. Oferte de lucru sunt foarte puţine, cerinţele faţă de angajaţi sunt extrem de mari şi, deoarece locuiam la ţară, de multe ori nu-mi convenea programul sau salariul propus”, ne spune Petru.

La Centrul DACIA, tânărul a fost referit de către asistentul social din localitate, care l-a fost informat despre serviciile oferite de Centrul DACIA în cadrul proiectului ”Suport
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

AO Centrul Media pentru Tineri și Eastern Europe Studies Centre (EESC) readuc în Moldova „Școala pentru presă responsabilă”, instruire de două zile, pentru actuali și viitori jurnaliști, interesați de specificul jurnalismului în Europa de Est. Ediția din 2018 are subiectul -„Intervievarea și metodele de obținere a informațiilor”.

În cadrul trainingului susținut de către formatori din Lituania, tinerii jurnaliști vor discuta despre standardele jurnalismului de calitate, respectarea
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități


<< 1 2 3 ... 80 >>