Poza simbolAmbasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova informează despre programul Teaching Excellence and Achievement Program, destinat profesorilor de la treapta gimnazială (limbă engleză, discipline sociale, matematică, științe). Acest program reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea experienței în domeniul de interes.

Programul va avea o durată de 6 săptămîni și se va desfășura în Statele Unite ale Americii.
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

SlovaciaMinisterul Educației, Științei, Cercetării și Sportului din Slovacia oferă oportunitatea pentru un cetățean al Republicii Moldova, să participe la ce-a de-a 52-a Școală de vară de studiere a limbii și culturii slovace, care se va organiza laStudia Academica Slovaca, în perioada 31 iulie- 20 august 2016, la Bratislava.

Informații suplimentare referitoare la Studia Academica Slovaca 2016 pot fi găsite accesînd www.fphil.uniba.sk/sas.
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

Proiectul își propune să sprijine lucrătorii de tineret să utilizeze dialogul intercultural ca instrument în combaterea intoleranței față de alte culturi, religii și naționalități, pentru a facilita înțelegerea reciprocă pentru o Europă mai cuprinzătoare. Curs de formare va avea loc în perioada 30 martie - 7 aprilie 2016, în Armenia.
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

SlovaciaAmbasada Republicii Slovace la Chișinău anunță despre deschiderea apelului pentru burse de mobilitate academică acordate studenților, doctoranzilor, profesorilor universitari, cercetătorilor și oamenilor de artă pentru anul academic 2016/2017 în cadrul Programului Național de Burse al Republicii Slovace.

Informații detaliate, inclusiv formularul de aplicare și condițiile de participare, sunt publicate pe următorul website:
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

Antreprenoriatul social se referă la proiecte motivaţionale, bazate pe dovezi, orientate pe rezultate care dezvoltă obiective sociale, culturale şi de mediu în colaborare cu comunitățile în care aceste acţiuni se desfăşoară.

Vă invităm să prezentaţi o propunere pentru un proiect de antreprenoriat social în Moldova (ataşată găsiţi forma de aplicare). Proiectul trebuie să conducă la beneficii concrete și durabile sociale, economice, ecologice, sau / și de sănătate pentru o comunitate specifică în Moldova.

Prezentarea proiectului va dura 30 de minute. Aplicantul trebuie să fie până la vârstă de 30 de ani. Prioritate vor avea prezentările în grupă a câte 2-3 persoane.

Din toate propunerile de proiect se vor selecta 6 care urmează a fi prezentate la Conferinţa Antreprenoriatul Social pentru Tineri. Proiectele selectate vor primi o bursă în valoare de 100$ pentru a susţine prezentarea lor în cadrul Conferinţei. Cel mai bun proiect din cele 6 alese va primi un premiu în valoare de 500$. Conferinţa şi proiectele prezentate în cadrul ei vor fi promovate pe larg de mass-media atât în Republica Moldova, cât şi la nivel internaţional.
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

BelgiaTinerii lideri care au vârsta cuprinsă între 21 și 26 de ani pot participa la un forum la Bruxelles, Belgia, cu ocazia Zilelor Europene ale Dezvoltării. Tematica forumului este promovarea obiectivului comun european de a contribui la dezvoltarea unei lumi prospere, fără sărăcie. Comisia Europeană va selecta 16 tineri reprezentativi în funcție de experiența și abilitățile lor. Ei își vor împărtăși experiențele și ideile cu ceilalți participanți ai evenimentului.

Eligibilitate
Citeste mai departe

Categoria: Oportunități

Viena_AustriaEdiţia a 2-a a Platformei de tineret SUERD, care se va desfășura pe 17-19 mai 2016 în Viena, Austria, are ca scop reunirea educatorilor din domeniul educației non-formale și formale, care au colaborat deja în proiecte comune, în scopul de a face schimb, a reflecta și valorifica  cooperarea intersectorială în regiunea Dunării.

După eveniment de lansare a primei ediţii SUERD Platforma de tineret “Modalități de învățare a coeziunii sociale” – care a avut loc în decembrie 2014, la Viena, a avut ca scop unirea 70 de educatori și experți din țările din Regiunea Dunării.


Citeste mai departe

Categoria: Oportunități


<< 1 ... 56 57 58 ... 74 >>